Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske, prenio je srdačne čestitke srpskom narodu povodom obilježavanja Dana primirja, obilježavanja završetka Prvog svjetskog rata. On je u svojoj poruci istakao izuzetnu važnost očuvanja sećanja na hrabre žrtve koje je srpski narod podneo kroz istoriju u njegovoj nepokolebljivoj borbi za slobodu.

Višković je pozvao svoje sunarodnike i sugrađanke da duboko neguju i nikada ne dopuštaju da nestane neprocenjivo nasleđe koje su za sobom ostavili njihovi preci, jer ono služi kao stalni podsetnik na nesalomiv duh i otpornost koji karakteriše srpski narod. Odajući počast hrabrim pojedincima koji su hrabro služili u Velikom ratu, imperativ je da uvek imamo na umu nepokolebljivu podršku i žrtvu srpskog naroda. Tokom istorije, oni su dosledno stajali uz snage koje su se zalagale za slobodu i autonomiju, pokazujući ogromnu odlučnost u potrazi za slobodom i očuvanjem zemlje svojih predaka.

Ovakve stavove je izrazio Višković, ističući trajnu posvećenost srpskog stanovništva da živi u skladu sa svojim vekovnim tradicijama i vrednostima. On je izrazio uverenje da je ovom značajnom prilikom, obeležavanjem završetka Prvog svetskog rata 1918. godine, neophodno da odamo počast i pokažemo duboko poštovanje za neopisivi nivo žrtvovanja srpskog naroda i njegove hrabre vojske. snage poduzele kako bi osigurale slobodu i spokoj u svojoj voljenoj domovini.

Ovaj proglas je službeno distribuiran putem cijenjenog medija vladine platforme za društveno umrežavanje, X. Dan primirja, kojim se obilježava kraj Prvog svjetskog rata, obilježava se 11. novembra 1918. godine, jer je to bio dan kada je potpisan sporazum o primirju u francuskom gradu Compiègne, čime je zapravo okončan razorni sukob koji je zahvatio narode. širom svijeta.