Džozef Emerson, 44-godišnji američki pilot, nedavno je priznao zastrašujući incident u kojem se opasno približio da obori putnički avion iznad Aljaske. U šokantnom otkriću, Emerson je priznao da je konzumirao psihodelične gljive samo dva dana prije kobnog leta, što je na kraju rezultiralo nemogućnošću spavanja nevjerojatnih 48 sati.

Emerson je pružio duboko uznemirujuće otkriće u vezi sa događajem u kojem se opasno približio prouzročenju smrti zapanjujuće 83 osobe. Ovaj uznemirujući incident dostigao je vrhunac kada je on nehotice ispustio urin, nastavio da baci svaki komad odeće i na kraju odvažno pokušao da pobegne iz kandži organa za sprovođenje zakona. Zapanjujuće, Emerson se sada suočava sa zapanjujuća 83 optužbe za pokušaj ubistva, po jednu za svaku osobu u avionu, ali on uporno ostaje pri svojoj nevinosti izjašnjavajući se da nije kriv.

Emerson je izrazio da je u danima koji su prethodili njegovom bijegu iskusio dubok osjećaj neizvjesnosti zbog kojeg je preispitao vlastitu percepciju stvarnosti. Podstaknut ovim uznemirujućim osjećajem, žurno je poslao tekstualnu poruku svojoj supružnici samo nekoliko trenutaka prije poletanja aviona, prenoseći svoju duboku čežnju za povratkom u udobnost i poznatost doma. Emerson, koji u to vrijeme nije bio na dužnosti, očekivao je opušteni let za San Francisco dok se smjestio u kokpit. Međutim, njegovi kolege piloti počeli su primjećivati ​​neobične znakove ponašanja kod njega ubrzo nakon polijetanja. Tokom uspona aviona na visinu krstarenja, Emerson je neoprezno pustio slušalice, što je dodatno ukazivalo na njegove neobične postupke.

U iznenadnom i neočekivanom preokretu događaja, naglo je ispružio ruku i čvrsto uhvatio ručke za hitne slučajeve koje su se nalazile iznad glave. Ova impulzivna akcija izazvala je bjesomučnu i intenzivnu borbu između njega i pilota, koji su se očajnički borili da zadrže kontrolu nad mlaznjakom.