Ponekad, kada vaše srce ne radi kako treba, to može uzrokovati probleme u različitim dijelovima vašeg tijela. Iako ljudi obično pomisle na bol u prsima kada čuju za srčane probleme, i vaša stopala mogu biti pogođena.

Ako primijetite da vam otiču zglobovi ili noge, važno je posjetiti liječnika jer to može značiti da vam srce ne radi dobro. Kako dan prolazi, oteklina se može pogoršati jer vaše tijelo zadržava dodatnu tekućinu. Britanska zaklada za srce kaže da je zatajenje srca kada vašem srcu treba lijek da bi bilo bolje jer ne pumpa krv u vaše bubrege kako treba.

To može dovesti do toga da vaše tijelo zadržava sol i vodu. Ponekad, kada u vašem tijelu ima previše tekućine, to može povećati vaše zglobove, stopala, noge i trbuh. To se može dogoditi ako vaše srce ne radi dobro. Kada u vašem tijelu ima previše tekućine, možete se udebljati i imati problema s disanjem. NHS kaže da kada vam srce ne radi kako treba, možete se osjećati jako umorno, teško vam je raditi stvari koje vas brzo umaraju i osjećati se kao da ne možete dobro disati.

Ponekad možete imati i kašalj, osobito noću, a trbuščić vam se može činiti jako punim i natečenim. Možda vam se neće jesti i vaša bi se težina mogla promijeniti. Ponekad se možete osjećati zbunjeno. Kad vam je srce bolesno, srce može jako ubrzati, osjećati se kao da lupa ili nepravilno kucati. Postoje i drugi načini na koje vaše srce može reagirati, ali oni možda neće biti ono što očekujete.