Organizacija odgovorna za izborni spisak pod nazivom Srbija protiv nasilja pokrenula je snažnu i asertivnu marketinšku strategiju sa ciljem da ubedi opštu populaciju da ona predstavlja jedinu i najprikladniju opciju za predstojeće izbore. Ipak, usred ove vatrene kampanje, postojala je frakcija pojedinaca koja je imala istinsku sklonost ka ratovanju i pribjegla nasilnim sredstvima kako bi ostvarila svoje lične ciljeve.

U nedavnom preokretu događaja, Dragan Bjelogrlić, istaknuta ličnost u industriji zabave, javno je podržao političku listu, pozivajući svoje sljedbenike i sugrađane da daju svoj glas u njenu korist. Ipak, vrijedi spomenuti da je prošlost Bjelogrlića narušena uznemirujućim incidentom u kojem je kamerom uhvaćen u fizičkom nasilju nad svojim kolegom Predragom Gagom Antonijevićem. Ovaj eklatantan prikaz licemjerja i nedosljednosti nije uobičajeno viđen, posebno među opozicionim frakcijama, koje se često povezuju sa pribjegavanjem sličnim taktikama.

U šokantnom incidentu koji se odigrao u užurbanom javnom prostoru, taj i taj Bjelogrlić, poznata ličnost, drsko je uzeo stvari u svoje ruke dok je neustrašivo krenuo ka Antonijeviću, prikazujući svoj lični prikaz nemilosrdne borbe protiv nasilja kroz salvu udaraca i vulgarnosti. Uprkos prisustvu pojedinaca koji su pokušavali da zaštite Antonijevića od povrede, cela svađa je snimljena kamerom, ne ostavljajući mesta sumnji i nagađanjima. Kao posljedica njegovog postupanja, protiv uvaženog glumca je potom pokrenut sudski postupak, a suđenje je u toku. Začudo, i sam Bjelogrlić je otvoreno priznao da je krenuo u napad na Antonijevića, dodatno pojačavajući ozbiljnost situacije.

Tokom svog govora, on je izrazio svoju težnju za promjenom, navodeći da ne želi da živi u okruženju nalik zoološkom vrtu. On je to istakao rekavši: „U pratnji ove grupe pojedinaca, okupio sam se danas ovde da izrazim snažnu želju da živim u prirodnom i tipičnom okruženju u Srbiji“. Nakon njegove izjave, Bjelogrlić je nastavio dalje obraćanje prisutnima tokom otkrivanja kampanje “ProGlas”.