Za nekoliko dana desit će se pomračenje mjeseca, a prema riječima naših astrologa, naglašava se poseban značaj za horoskopski znak Vagu, jer će ovaj događaj navodno utjecati na njihove društvene odnose, partnerstva, saradnju i službene odnose. Pored Vage, promjene će biti vidljive i Ovnovima, Rakovima i Jarčevima. 

Prema poznatoj ruskoj astrologinji Marini Skadi (Marina Sokolova), pomrčina Mjeseca trebala bi se dogoditi 25. marta na 5. stupnju znaka Vage, točnije na silaznom Mjesečevom čvoru, što simbolizira stanje “oslobođenja”. Tijekom pomrčine imate priliku osloboditi se ograničavajuće okoline i prepreka koje ometaju napredak. Silazni ili južni čvor predstavlja prošlost, nešto što se završava bez ikakvog budućeg kontinuiteta. Zatvaranje koridora proljetnih pomrčina obilježit će pomrčina Sunca koja će se dogoditi 8. travnja, točnije u horoskopskom znaku Ovna.

Astrološki fenomeni poznati kao pomrčine posjeduju jedinstvenu sposobnost značajnog mijenjanja putanje života pojedinca. Iako astrolozi obično povezuju pomrčine s predodžbama sudbine, važno je napomenuti da nisu svi podložni istim sudbonosnim ishodima. Štoviše, ključno je razumjeti da sudbina ne nosi uvijek negativne konotacije unutar područja astrologije. Zapravo, može označavati stanje neinovativnosti, u kojem se doživljava ili neizbježan uspon prema trijumfu i prosperitetu ili neizbježan pad u nemir i nevolju.

Kada se pomrčine dogode u kardinalnim znakovima Zodijaka, posebno u Ovnu i Vagi, one imaju potencijal poslužiti kao katalizatori za transformativne trenutke u životima pojedinaca. Važno je napomenuti da te prekretnice ne moraju nužno biti negativne; njihova je priroda uvjetovana jedinstvenim karakteristikama nečije natalne karte i osobne prognoze. U biti, pomrčina se može usporediti s privremenim prekidom izvora osvjetljenja.

Ako je vaš rođendan u skladu s ovim koridorom pomrčine, pripremite se za važnu godinu koja slijedi. Područje odnosa bit će prožeto karmičkim temama, što će dovesti do potencijalne iritacije i nestrpljenja među partnerima. Ključno je pomno promatrati situacije, susrete i ideje koje vam dolaze, jer pomrčina uveličava ove značajne trenutke. Iskoristite priliku da napravite promjene u svom životu. Dajte prioritet podmirivanju dugova i oduprite se porivu da reagirate na vanjske okidače. Izbjegavajte sklapanje nagodbi tijekom ovog razdoblja, jer bi mogle imati dugotrajne posljedice, u rasponu od 9 ili čak 18 godina, s pritužbama koje se vraćaju na vas.

  • Kada se pun Mjesec poravna s Mjesečevim čvorovima, događa se pomrčina Mjeseca. Ovaj nebeski događaj događa se kada su Sunce i Mjesec u opoziciji, a Zemlja se nalazi između njih. To je vrijeme kada pronalaženje harmonije između našeg unutarnjeg i vanjskog ja postaje ključno. Tijekom pomrčine Mjeseca, Mjesečev znak doživljava stanje neravnoteže i opozicije.

U slučaju pomrčine Mjeseca, odsutnost Mjeseca omogućuje Suncu da preuzme ulogu noćnog iluminatora. Ovaj nebeski događaj može se prikladno usporediti s pomrčinom duše, gdje je mjesec skriven, predstavljajući unutarnje emocije i intuiciju, dok sunce simbolizira svijest, jasnoću, snagu volje, osobnost, vanjsku manifestaciju i prosvjetljenje. Tijekom cijele pojave pomrčine Mjeseca, emocije postaju neuhvatljive, intuiciju postaje izazovno artikulirati i osjeća se unutarnja praznina. Međutim, povrijeđeni ponos uravnotežen je valom odlučnosti i pokazivanjem očitih osobina.

Sposobnost izražavanja emocija postiže se pokazivanjem solarnih kvaliteta, iako to odudara od naše inherentne prirode. U pripremi i nakon pomrčine Mjeseca 25. ožujka, imperativ je otpustiti zastarjele obrasce, uključujući različite oblike ovisnosti. Naša veza s domom, obitelji i naš odnos s našim precima moraju se preispitati, a sve prepreke u tim vezama moraju biti eliminirane.

Koncept pomrčine koja se događa na južnom nebu, posebno na silaznoj stazi, dobro je utvrđen i poznat fenomen. Ova pojava je uočena i shvaćena u prošlosti. Prethodno je oko ovog događaja postojala određena razina jasnoće, iako se mora primijetiti da ta izvjesnost nije bila u potpunosti utemeljena na stvarnosti. Zanimljivo je da tijekom pomrčine Mjeseca ti osjećaji jasnoće izostaju, ali prošlost ostaje jasno vidljiva. Nasuprot tome, kada se radi o pomrčini na južnoj hemisferi, nema sklonosti daljem istraživanju prošlosti – ona posjeduje primamljivu i zadivljujuću kvalitetu.

Utjecaj raseljenja na vanjske događaje daleko je značajniji od njegovog učinka na život pojedinca. Ipak, kada se staza pomrčine presijeca s osjetljivim točkama u osobnom horoskopu, nastale promjene su od velikog značaja. Ključ je točno dešifrirati poruke koje Svemir prenosi. Poznavanje vaše karte rođenja omogućuje vam navigaciju kroz izazovna razdoblja i zgrabite sretne prilike.

Pomrčine, od kojih svaka pripada jedinstvenoj obitelji s različitim atributima, povezane su sa ciklusima Sarosa, određenim vremenskim razdobljima koja obuhvaćaju početak, progresiju i završetak. Babilonci su bili prvi koji su otkrili te cikluse. Kroz povijest, pomrčine su duboko utjecale na pojedince, izazivajući osjećaj strahopoštovanja i čuđenja. Razne su ih kulture čak povezivale sa zagonetnim i sudbonosnim pojavama.

Trajanje Saros ciklusa obuhvaća oko 1200-1300 godina, a počinje u određenom trenutku tijekom pomrčine Sunca na sjevernom ili južnom polu, točno kada se pojavi mladi mjesec. Ovaj trenutak je označen slovom N (Sjever) ili S (Jug), označavajući rođenje odgovarajuće serije Saros. Posljedično, svaka pomrčina Sunca i naknadna pomrčina Mjeseca unutar ovog ciklusa manifestirat će različite osobine povezane s njihovom odgovarajućom Saros serijom.

Razdoblje od 25. ožujka do 8. travnja, poznato kao koridor proljetne pomrčine, povezano je sa Sarosovom serijom 8 N. Ova posebna Sarosova serija poznata je po svojoj domišljatosti i povremenim bljeskovima genija.