Svijet u kojem živimo vrvi od izvanrednih ljudskih priča, od kojih se neke otkrivaju na stranicama novina ili društvenih mreža. Upoznajte Lalim Malik, mladu studenticu porijeklom iz zapadnog Londona, čiji se život neočekivano okrenuo kada su počeli da doživljavaju zabrinjavajuće simptome u donjem dijelu trbuha. Vjerujući da bi mogla biti trudna, napravila je više testova, a svi su bili negativni.

Čak ju je i njen provjereni ginekolog uvjeravao da ne nosi dijete. Na kraju se, nakon vađenja nalaza, našla u bolnici gdje je podvrgnuta ultrazvuku. Prije toga se brzo zaustavila u toaletu i smjestila se na wc dasku. Kada je ustala, čekao ju je neočekivani prizor – malena bebina ruka virila je iz wc šolje. Preplavljene emocijama, ona i njena majka su zbog nevolje odmah prebačene u drugu sobu. Ovo šokantno otkriće poslužilo je kao poziv za buđenje, jer su shvatili da su i njen život i život njenog djeteta sada ugroženi, kako je ispričala mlada žena.

Daljnjim istraživanjem otkriveno je da je beba nekoliko minuta provela potopljena u WC šolji, a kada je otkrivena, nije davala znakove života. Međutim, zahvaljujući brzim akcijama ljekara koji su izvršili reanimaciju, uspjeli su oživjeti bebu. Doktorka je istakla da se nikada ranije nije susrela sa ovakvom situacijom sa pacijentima, jer se većina njih porodila u normalnim okolnostima, čak i kada nisu znale za trudnoću.

Ona je istakla da je ovo jedinstveno iskustvo bez presedana u njenoj medicinskoj karijeri. S druge strane, Malikova oštro optužuje doktore da se bave neetičkim postupcima i pokazuju nemar. U priloženom videu možete poslušati njen iskaz i svjedočenje iz prve ruke.