Soda bikarbona, pristupačna namirnica prisutna u gotovo svakom domu, ima široku primjenu i može se koristiti na različite načine. Uvođenje sode bikarbone i meda u prehranu može izgledati neobično, ali postoji valjano opravdanje za takav pristup. Prema nekolicini stručnjaka, kombinacija odabranih jestivih sastojaka može poslužiti kao snažan lijek protiv malignih bolesti. Dokazano je da je ova posebna kombinacija hrane izuzetno moćna, a njezina učinkovitost procijenjuje se kao 10 000 puta veća od standardnih medicinskih tretmana.

Na prvi pogled, ideja o miješanju sode bikarbone s medom ili javorovim sirupom može izgledati neobično, s obzirom na poznato djelovanje stanica raka u prisutnosti šećera. Međutim, u ovom specifičnom slučaju, šećer djeluje na poseban način. Kombinacija meda i sode bikarbone pokazuje sposobnost neutralizacije stanica koje se smatraju najopasnijima. Korištenje sode sirupa olakšava ciljani prijenos javorovog sirupa ili meda do malignih stanica, koje troše glukozu brzinom 15 puta većom od normalnih stanica.

Čak i ako nemate značajnih zdravstvenih problema, ova napitak može imati koristi jer se smatra izvrsnim pročišćivačem tijela. Moderni način života u zatvorenim prostorima, život u zagađenim gradovima, suočavanje sa stresom, konzumiranje alkohola i pušenje – svi su ovi faktori uvjerljivi razlozi zašto bi ovaj recept trebao postati sastavni dio vaše rutine. Za pročišćavanje tijela, preporučuje se miješanje jedne žličice sode bikarbone s tri žličice meda te postupno otapanje smjese u ustima tijekom 24 sata. Ceremonijalnu praksu preporučuje se provoditi tjedno, s dvomjesečnom pauzom. Ako je potrebno, postupak se može ponoviti nakon određenog vremenskog intervala. U svakom slučaju, isprobavanje ove metode neće vam nauditi.Isprobavanje ove metode svakako neće naškoditi, a može donijeti dodatne koristi vašem tijelu.