Hamad Međedović, perspektivni teniser iz Srbije, ostvario je značajan uspeh trijumfujući na turniru “Next Gen” u Džedi. Ovaj izuzetni mladi sportista, rodom iz Novog Pazara, stekao je neformalno priznanje kao najizuzetniji teniser u dolazećem svetu tenisa.Međedoviću pripada posebno priznanje jer je postao prvi srpski teniser koji je trijumfovao na prestižnom turniru, namenjenom isključivo igračima do 21 godine. Njegova impresivna pobeda nad Arturom Filsom iz Francuske u finalu nije samo donela pehar kao nagradu, već i značajno bogatstvo koje je iznenađujuće i premašuje sve njegove dosadašnje zarade u profesionalnoj karijeri.

Novi rekord turnira postavljen je visokom novčanom nagradom od 514.000 dolara, što je sada postalo središnje mesto Međedovićevog dostignuća. Pre nego što je stupio na teren na čuvenom “Next Gen” turniru, srpski teniser zaradio je tek nešto više od 400.000 dolara tokom svoje dosadašnje karijere. Ovo je neosporno označilo prekretnicu u njegovom sportskom putovanju.

Međedović sada može smireno planirati svoju budućnost i uživati u plodovima svog truda, zahvaljujući i podršci koju je dobio od cenjenog Novaka Đokovića. Đokovićeva finansijska pomoć, koja se pokazala izuzetno mudrom odlukom, omogućila je ovom mladom talentu da procveta u svetu tenisa. Tokom cele 2021. godine, finansiranje troškova autobusa, putovanja, hotela, avionskih karata, fizioterapeuta, masera i grupnih priprema za tim, odvijalo se bez potrošenog dinara. U svetu tenisa, gde su troškovi angažovanja trenera, kondicionih trenera, fizioterapeuta i održavanja terena astronomski, ova neizmerna podrška postala je ključna za uspeh.

Izjava Hamadovog oca, Eldina Međedovića, u intervjuu za “Sportal” naglašava zahvalnost prema Đokoviću i ističe važnost humanosti iznad materijalnih dobitaka. Prilika koju je dobio da trenira s najboljima u tenisu postala je nezamisliva privilegija koja transcendirala obične sportske uspehe.