Marko Bijelić, sin jedne od najpoznatijih pevačica Dragane Mirković, privukao je pažnju javnosti svojim izgledom i prisustvom na koncertima svoje majke u Štark Areni. Iako je pokušavao da neprimetno uvede svoju novu izabranicu, paparaci su ih ipak uhvatili u objektiv. Marko je stao ispred kola, a paparaci su brzo primetili visoku i vitku crnku koja je izašla iz luksuznog automobila. Iako je izgledalo da situacija nije baš po njihovom ukusu, par je bio okružen predstavnicima medija.

Sa 22 godine, Marko Bijelić, student prestižnog SAE Instituta u Beču, ne samo da je zgodan, nego i posvećen svom obrazovanju i sportu. Redovno trenira u teretani, što mu je pomoglo da oblikuje svoje mišiće do savršenstva. Njegov izgled i lep osmeh privlače pažnju mnogih žena, dok su neki komentari da “lako je izgledati tako kad ti je mama Dragana Mirković”, ili da “fale samo plaža i dvorac u Austriji”. Pored izgleda, Marko je strastveni ljubitelj Formule 1 i komponuje muziku. Često prati majku na nastupima, a Dragana je istakla da ne prati šuškanja o tome da se pojedinim pevačicama njen sin izuzetno dopada.

Markova majka nema posebne kriterijume za snajku, već joj je bitno da njen sin bude srećan. Naglasila je da je još rano za brige o snajkama jer je Marko tek napunio 22 godine. Marko takođe uživa u skupocenim kolima, izlascima i luksuznim putovanjima. Nedavno se pohvalio svojim “rolls royce ghost” autom koji košta i do 400.000 evra. Ovaj luksuzni automobil ima osam brzina i opremljen je kamerom za skeniranje puta koja pomaže vozilu da predvidi nepravilnosti na putu.

BONUS TEKST

Nana – Menta – Peppermint

Biljka nana poznata i kao menta, zahvaljujuci svom prepoznatljivom mirisu, spada u najpopularnije biljke na planeti. Primera radi, savremena industrija koja se bavi proizvodnjom pasti za zube i zvakacih guma, ne moze se vise ni zamisliti bez upotrebe nane, mente ili peppermint-a, kako je vec zovu na engleskom jeziku. Latinski naziv za biljku nanu je Mentha piperita.Nana - Menta - Peppermint

Zapravo, postoji vise vrsta nane. Od mnogobrojnih vrsta ove aromaticne i lekovite biljke, najvazniju ulogu ima ljuta nana, koja je nastala ukrstanjem tri vrste divljih nana. Ona spada u najlekovitije a ujedno i najaromaticnije primerke ove vrste. To je visegodisnja biljka i moze da naraste u visini od 50 cm.

Etericno ulje nane sadrzi mentol i menthon. Ova biljka narocito povoljno deluje na sistem za varenje i otklanja mnoge tegobe u stomaku. Biljka nana svojim sastojcima podstice lucenje zuci, otklanja grceve nastale kao posledica kamena ili peska u zuci, umiruje grceve u zelucu i crevima, umiruje nadrazaj koji tera na povracanje.

Etericno ulje mentol deluje i kao analgetik (umiruje bolove), pa se moze primenjivati kao lokalni anestetik. Zbog toga se cesto koristi kao sredstvo za opustanje misica.

Deluje na osetljive receptore u ustima i grlu, pri tom brzo isparava, tako da izaziva osecaj hladjenja. Nana danas zauzima vazno mesto kada je u pitanju oralna higijena. Ona osvezava i momentalno otklanja los zadah iz usta, kao ni jedna druga biljka.

Osim toga, narodna medicina caj od nane rado preporucuje za suzbijanje nervne napetosti, glavobolje, kaslja, prehlade, promuklosti, mucnine, nadutosti u stomaku i protiv grceva u materici.

Biljka nana je dobar izvor raznih minerala, na prvom mestu kalijuma. Zatim, kalcijuma, gvozdja, magnezijuma i mangana. Od vitamina moze se pohvaliti sadrzajem vitamina C, E, K, B6, A i beta karotena.

Da ne zaboravimo, u lekovite svrhe najbolje je upotrebljavati mlade listove sa vrha stabljike, a beru se u junu i julu, tacnije u vreme cvetanja. Tokom leta, caj od nane dobro ce doci kao osvezavajuci napitak.

Od nane se moze napraviti i veoma ukusan sok, a ova biljka nalazi primenu i kao zacin za vocne salate, koktele, sokove i jela pripremljena od mahunarki.