Prema vijesti “BN televizije”, Branislav Okuka, savjetnik Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske (RS), našao se upleten u nedavnu svađu u gradu Trebinju. U izvještajima se navodi da je Okuka tokom žestoke svađe navodno pokazao vatreno oružje i usmjerio ga prema poduzetniku Momčilu Mandiću.

Izvještaj za štampu brzo se proširio raznim medijima, s detaljima o incidentu u kojem je Okuka navodno mahnuo Mandićem vatrenim oružjem u užurbanom centru Trebinja. Odmah reagujući na situaciju, policajci su brzo intervenisali, uhapsili Okuku i otpratili ga u lokalnu policijsku stanicu na dalju istragu i ispitivanje. Jovana Cvijetić, zvanični portparol Policijske uprave Trebinje, istakla je potrebu da se zadrže bilo kakve konkretne informacije u vezi sa incidentom dok policija pažljivo ne prikupi i analizira sve relevantne detalje i okolnost.

Okukino profesionalno iskustvo dokumentovala je BN TV, otkrivajući da je više od decenije svoje karijere posvetio kompaniji Momčila Mandića. Prema izvještaju, Okuki je radni odnos prekinut zbog optužbi za krađu goriva. Tokom burnog ratnog perioda, Okuka je služio kao pripadnik policije Republike Srpske. Takođe, povezan je sa cenjenim udruženjem “Čast otadžbine” i renomiranom organizacijom “Srpska čast”. Prije izbijanja sukoba u Bosni i Hercegovini, Momčilo Mandić je kao vrijedan policajac doprinio sigurnosti Sarajeva.

Nakon višestranačkih izbora, preuzeo je dužnost zamjenika ministra unutrašnjih poslova kod uvaženog Alije Delimustafića. U ranoj fazi rata 1992. godine, Mandić je krenuo na Pale i ubrzo preuzeo ulogu ministra pravde u inauguracionoj vladi Republike Srpske. Na kraju se popeo na funkciju šefa predstavništva Vlade RS u Beogradu. Ipak, optužbe o povezivanju Mandića sa haškim zatvorenikom Radovanom Karadžićem dovele su do njegovog uvrštenja na američku “crnu listu”. Pored toga, odigrao je značajnu ulogu u osnivanju tabloida “Nacional” u Beogradu.