Sanja Kužet je nadaleko poznata kao renomirana i cijenjena televizijska ličnost, proslavljena po svojoj izuzetnoj fizičkoj privlačnosti i zadivljujućoj ličnosti na ekranu. U početku stekla slavu kao vrhunski prognostičar u Jutarnjem programu, Sanjin izuzetan talenat doveo je do toga da postane sastavni deo veoma cenjene Zvezde Granda, čime je na kraju postala jedna od vodećih ličnosti u oblasti televizijskog novinarstva.

Pored svojih profesionalnih dostignuća, Sanja je i posvećena i negovana majka, koja je nedavno uz svog voljenog supruga Nemanju Živojinovića na svet dočekala svoje drugo dete, prelepog sina Strahinju. Pored sadašnje supruge, Sanja iz prethodnog braka ima i sina Andriju. Kao poznato TV lice, Sanja Kužet svjesno se odlučila za zdraviji način života izbacivanjem kruha iz prehrane i smanjenjem unosa ugljikohidrata. Shvativši štetne efekte koje ugljikohidrati mogu imati na tijelo, preduzela je proaktivne mjere da ih izbjegne, čak se odrekla svojih voljenih toplih peciva.

Sanjina impresivna građa i sveukupno dobro stanje su direktan rezultat njene nepokolebljive posvećenosti održavanju svoje figure pravilnom ishranom i konstantnom fizičkom aktivnošću. Sanja je čvrsto uvjerena da je postizanje i održavanje energije, vitalnosti i harmonije u životu uvjetovano usvajanjem dobro zaokružene prehrane koja uključuje asortiman svježeg voća, povrća, cjelovitih žitarica, kao i zdravih proteina i masti.

Osim toga, ona stavlja ogroman naglasak na integraciju različitih modaliteta vježbanja u svoju dnevnu rutinu, uključujući ali ne ograničavajući se na jogu, pilates i kardiovaskularne aktivnosti, što sve doprinosi jačanju njene fizičke snage, fleksibilnosti i izdržljivosti. Za razliku od fokusiranja isključivo na fizički aspekt fitnessa, Sanja priznaje nezamjenjivu ulogu njegovanja uravnoteženog uma uz kondiciono tijelo, jer prepoznaje da je postizanje harmonične ravnoteže između njih dvoje najvažnije za postizanje općeg blagostanja.