U medijima se pojavila vijest da je  Marija Bulat, supruga kralja splava Marka Bulata, trenutno vodi tešku bitku sa bolešću. Čini se da su joj krvni sudovi 70-godišnjakinje, dok se bori protiv dvije autoimune bolesti i anemije. Marija je u nedavnom intervjuu otkrila da ju je njen doktor, koji je i blizak prijatelj, obavestio da je njeno zdravlje u nepredvidivom stanju. Marko Bulat, pjevač i Marijin suprug, iznio je svoje viđenje njenog trenutnog statusa, izrazivši želju porodice da se ona vrati kući iz bolnice.

 

 

Iako je Marija izgledala fizički dobro, njeno tijelo nije reagovalo kako su se nadali, što je dovelo do unutrašnje borbe. Cilj grupe je bio da im pruži pomoć kako bi se ublažili neki od njihovih tereta i stresa. Bulat je dalje elaborirao Marijine specifične zdravstvene probleme, koji su uključivali uporni i izazovni problem zdravlja kičme koji se obično povezuje sa starenjem. Važno je napomenuti da se samo mali dio pojedinaca suočava s izazovom istovremenog suočavanja i sa bolešću kičme i sa drugom bolešću. Marija, s kojom sam imao vezu prije osam godina, bila je na liječenju koje se sastojalo od infuzija gvožđa i čestih posjeta dnevnim bolnicama. Nažalost, ovaj tretman je izazvao velike poremećaje u njenim tjelesnim funkcijama. Otkucaji njenog srca ostali su povišeni, čak i kada je u mirovanju, sa konstantnom brzinom od 120 otkucaja u minuti. Osim toga, njeni trbušni mišići se još nisu u potpunosti oporavili od tri trudnoće. Marija Bulat, koja je trenutno u invalidskim kolicima zbog problema s leđima, nedavno je u razgovoru otkrila svoja iskustva.

 

 

Marija Bulat je izjavila da se nije mnogo obazirala na dijagnoze koje je dobila jer su joj se činile kao obična prehlada. Iako slijedi preporuke svog liječnika, više se oslanja na svoju intuiciju, jer mnogi tehnički problemi zahtijevaju promišljeniji pristup nego što to pamćenje dozvoljava. Marijini zdravstveni problemi su teški i uključuju skoliozu i kifozu kralježnice, brojne frakture i kičme i lubanje, te iscrpljujući slučaj anemije. Ova stanja negativno utiču na kvalitet njenog života. Iako se ulažu napori da se njena situacija popravi, malo je vjerovatno da će doći do značajnijih poboljšanja. Uprkos patnji, Marija ostaje izvor snage za svog muža i djecu, pomažući im svojom hrabrošću i stavom.