Ova anegdota otkriva neobičnu situaciju u kojoj je Saša Matić demonstrirao izvanrednu orijentaciju i sposobnost vođenja vozača, čak i kada nije mogao da vidi. Evo pregleda događaja:ŠABANOV KUM ISPRIČAO ANEGDOTU Saša Matić navodio Šabana da ga odveze do kuće, Šaulić mu nije verovao da ne vidi: Majke mi, znam...

  1. Druženje sa Šabanom Šaulićem i Sašom Matićem: Slobodan Bobi Stojadinović je podelio priču o druženju na kojem su prisustvovali i Šaban Šaulić i Saša Matić. Očigledno je da je atmosfera bila opuštena i puna humora.
  2. Izazov za Šabana: Saša Matić je izazvao Šabana da ga vozi, iako Šaban nije znao gde Saša stanuje. To je bio početak neobičnog vožnje koju je vodio Saša.
  3. Sašina vođenja vozača: Kada su krenuli, Saša je preuzeo ulogu navigacije, dajući precizne instrukcije Šabanu. Upotrebljavao je reference poput semafora, kontejnera i uličnih skretanja kako bi Šabanu pokazao put.
  4. Sposobnost orijentacije: Ono što je iznenađujuće je to što je Saša uspeo da upravlja Šabanovim kretanjem iako sam nije mogao da vidi okolinu. Njegova izjava da “stvarno zna” put do svog doma pokazuje da je imao izuzetnu sposobnost orijentacije i pamćenja.
  5. Reakcija Šabana: Šaban Šaulić nije mogao da poveruje u Sašinu sposobnost, posebno jer nije mogao da vidi put koji Saša opisuje. Međutim, Saša je očigledno imao izuzetno poverenje u svoje znanje puta i svoju orijentaciju.

Ova priča oslikava ne samo humor i prijateljski odnos između Šabana, Saše i Bobija, već i neverovatnu veštinu i samopouzdanje koje je Saša Matić demonstrirao u vođenju vozača kroz grad čak i bez mogućnosti da vidi okolinu.

Šaban Šaulić, poznat kao “Kralj narodne muzike”, bio je jedan od najpoznatijih i najvoljenijih pevača Balkana. Rođen je 6. septembra 1951. godine u Šapcu, u SFRJ (danas Srbija), i preminuo je 17. februara 2019. godine u saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj. Šaban je započeo svoju muzičku karijeru još kao tinejdžer. Prve pesme snimao je u lokalnim ansamblima, a ubrzo je postao prepoznatljiv po svom izrazito moćnom glasu i emotivnom načinu pevanja. Njegova interpretacija narodnih pesama oduševljavala je publiku širom bivše Jugoslavije i van njenih granica.

Tokom svoje karijere, Šaban je snimio veliki broj pesama koje su postale evergrin hitovi, kao što su “Dva galeba bela”, “Kraljice srca moga”, “Bio sam pijanac”, “Dođi da ostarimo zajedno”, “Ne pitaj me kako mi je druže”, “Gordana”, “Eh, da mogu” i mnoge druge. Njegov izuzetan talenat i harizma nisu se ogledali samo u pevanju, već i u karizmatičnoj ličnosti koja je osvajala publiku gde god da je nastupao. Bio je poznat po svojoj toplini, skromnosti i ljubaznosti prema fanovima i kolegama.

Šaban Šaulić je tokom svoje karijere ostvario brojne uspehe i dobio mnoge nagrade za svoj rad, uključujući Zlatnu pticu, Grand Prix za životno delo, kao i brojne druge titule i priznanja. Nažalost, njegov život je tragično okončan u saobraćajnoj nesreći 2019. godine u Nemačkoj. Smrt Šabana Šaulića izazvala je veliku tugu među njegovim fanovima i širom muzičke industrije, a njegovo nasleđe kao “Kralja narodne muzike” ostaje neizbrisivo i živi kroz njegove pesme i sećanja na njegovu izvanrednu karijeru.

DOPUNA TEKSTA

Caj od koprive protiv malaksalosti

Priprema jedne solje caja: U 2 dl kljucale vode potopiti jednu malu kasiku lista koprive, ostaviti da odstoji 5 minuta. Procediti i piti u gutljajima tokom celog dana na sledeci nacin: prvi dan 1 solju caja, drugi dan 2 solje, treci dan 3 solje i tako sedam dana. Nakon toga, svakoga dana piti po jednu solju caja manje nego prethodnog dana. Postupak ponoviti i nakon tih mesec dana napraviti pauzu od dve nedelje, nakon cega se moze ponovo piti po istom rasporedu. Ukoliko je malaksalost nestala moze se nastaviti sa po jednom soljom dnevno, narednih mesec dana.