Roditelji Dragane Mirković svojim su postupcima iskazali osjećaje i reakcije na razvod svoje kćeri. Prije svih, vjeruje se da su roditelji Dragane Mirković bili upoznati s bračnim problemima svoje kćeri. Nema skrivanja između estradne umjetnice i članova njezine obitelji Dušice, Predraga i Jelice. Nema razloga za to, pogotovo ako se uzme u obzir da su joj oni, uz djecu Marka i Manuelu, možda jedini izvor istinske podrške. U njihovom krugu razmjenjuju se samo lijepe riječi.

 

Uprkos kćerkinoj slavi i bogatstvu, roditelji Dragane Mirković ostali su nepromijenjeni. I dalje su utjelovljenje skromnosti i autentičnosti, a istovremeno su otvoreni za kritiku. S najvećom iskrenošću i dozom nelagode, posjedovali su sposobnost ponuditi konstruktivnu kritiku svojoj dragoj, koja je shvaćala da su njihove namjere isključivo za njezinu dobrobit i da su njihove riječi samo neuljepšana istina. Dragana je u raskošnoj rezidenciji u Beču dobila neprocjenjivu potporu i smjernice koje je ona srdačno prihvatila. Što se tiče pitanja braka i roditeljstva, pjevačica je stalno tražila savjet svoje sestre i majke, koje su joj bile uzori vrijedni divljenja.

Kada su se tek pojavile sumnje u Tonijevu nevjeru, vjeruje se da je popularni folk pjevač obojicu suočio oko toga. Nagađa se da je od njih dobila savjet da ne prekine brak odmah, već da se potrudi spasiti ga. To je dovelo do njihovog odmora na Maldivima 2022. godine, kao i prošlogodišnjeg susreta s Lepom Brenom i Bobom u Monaku, gdje su uživali u vožnji jahtom. Nažalost, unatoč Draganinom trudu, sve je propalo u vodu kada je Toni izrazio želju da započne novi život s 15 godina mlađom ženom, koja navodno radi kao liječnica. Shvaćajući previranja kroz koja prolazi njihova kći, roditelji Dragane Mirković, koji inače ne posjećuju njezine koncerte, odlučili su podržati je nastupom u Areni u Beogradu.

 

To je bio njihov način da pokažu Toni da njihova voljena kći nije sama i da nikada nije bila sama, iako se možda tako činilo kada se preselila u Beč i ostavila sve za sobom. Nedvojbeno je značajan utjecaj koji je Dragana Mirković, renomirana i uspješna pjevačica bivše Jugoslavije, imala na glazbenu industriju. Zaronimo u neke značajne aspekte njezine karijere i osobnog života. Dragana Mirković, podrijetlom iz Kasidola u Srbiji, došla je na svijet 18. siječnja 1968. Još u ranim godinama njezina je glazbena sklonost blistala, što ju je navelo da u nježnoj dobi krene na pjevački put.

Nakon trijumfa na dječjem glazbenom natjecanju, njezin izniman talent zapeo je za oko producentima, označivši početak njezine slavne profesionalne glazbene karijere. Postigavši ​​široku slavu, Mirković se vinula u zvijezde tijekom 1980-ih i 1990-ih, učvrstivši svoju poziciju jedne od najomiljenijih pjevačica u regiji. Njezina melodijska remek-djela odjeknula su među publikom diljem bivše Jugoslavije, osvajajući slušatelje svojim osebujnim glasom i iskrenim izvedbama.

 

Bezvremenski klasici poput “Umirem majko” (1984.), “Milo moje” (1990.) i “Dobra devojka” (1995.) učvrstili su njezin status ikone. Glazbeni stil Dragane Mirković spoj je različitih žanrova, poput narodne, pop i tradicionalne narodne glazbe. Kroz svoje pjesme zadire u teme kao što su ljubav, životne borbe i duboke emocije s kojima se susrećemo. Ono što je izdvaja je njezina izvanredna sposobnost interpretacije pjesama s autentičnošću i emocionalnom dubinom koja odjekuje kod slušatelja. Mirkovićeva postignuća daleko nadilaze okvire bivše Jugoslavije, jer je ostvarila zapažene trijumfe na međunarodnoj sceni. Njezina je glazba osvojila publiku ne samo diljem Balkana nego i među dijasporom diljem Europe i svijeta.

 

Dokaz njezine svjetske slave može se vidjeti kroz njezine rasprodane koncerte i opsežne turneje po raznim kontinentima. Unatoč velikom nadzoru oko njezine karijere, Dragana Mirković vješto je zadržala visoku razinu privatnosti u svom privatnom životu. Godine 1999. stupila je u brak s Tonijem Bijelićem, a zajedno su blagoslovljeni s dvoje djece, sinom Markom i kćeri Manuelom. U sferi domaće glazbe Dragana Mirković postala je sinonim za postignuće i izvrsnost. Uz dugogodišnju karijeru, njezina nepokolebljiva popularnost i iskren vokal učvrstili su njezin status jedne od najomiljenijih i najcjenjenijih pjevačica na Balkanu.