U domenu savremene muzike postoji obilje pesama, a svaka se bavi različitim temama i temama. Međutim, opšte je poznato da određene pjesme posjeduju izvanrednu sposobnost da zarobe naša srca i umove svojim tragičnim ili zagonetnim pričama, transformirajući naše razumijevanje i uvažavanje njih.

Čini se da Čolićev kreativni i performativni duh ne poznaje granice, neprestano pomerajući granice i nadmašujući očekivanja. Sa svakim novim izdanjem albuma, dosljedno uspijeva proizvesti barem jedan bezvremenski hit, podvig koji, nažalost, izmiče mnogim njegovim savremenicima. Kolekcija pjesama koju posjeduje ovaj entitet je nevjerovatno ogromna i obuhvata široku lepezu žanrova i stilova. Međutim, u ovom impresivnom asortimanu, postoji jedna posebna pjesma koja se izdvaja od ostalih, posjeduje jedinstveni kvalitet koji je izdvaja. Iznenađujuće, pozadina i porijeklo ove pjesme ostaju relativno nejasni i nepoznati većini pojedinaca.

U domenu popularne muzike, nekada je bilo uobičajeno da svaka pjesma iza sebe ima zadivljujuću priču. Međutim, kako je muzička industrija sve više komercijalizirana i vođena profitom, ova tradicija je postepeno smanjivala značaj. Danas nije neuobičajeno da pjesme nemaju nikakav historijski kontekst ili narativ, te na kraju ne uspijevaju odjeknuti kod publike čak ni nakon nekoliko decenija. Međutim, među ogromnom lepezom pesama na Čolinom repertoaru, „She Sleeps“ ističe se kao izuzetna i pomno izrađena balada koja pleni slušaoce.

Njegovo poreklo leži u srceparajućoj istinitoj priči o Milici Kostić, mladoj i živahnoj ženi koja je zadesila tragičnu sudbinu skočivši sa jedanaestog sprata Rubinove kule u Kruševcu, vođena nepokolebljivom rešenošću da zaštiti svoju čistotu. Ovaj opasan čin ne samo da joj je nanio tešku fizičku povredu, već je na kraju doveo i do njene prerane smrti. Kroz dirljive stihove i opsjednuću melodiju “She Sleeps”, Čola je uspeo da ovekoveči ovu mladu devojku, zauvek sačuvajući njeno sećanje u srcima i umovima svih koji čuju pesmu.