Nakon četvrt stoljeća ljubavi je došao kraj. Prema pisanju domaćih medija, pjevač Dženan Lončarević trenutno je u procesu razvoda od supruge Samire. Prije nego što se Dženan Lončarević proslavio kao istaknuti glazbeni umjetnik, susreo se s budućom suprugom s kojom se vjenčao krajem 90-ih. Njihova duboka ljubav rezultirala je radosnim dolaskom dvoje djece nakon vjenčanja. Na pitanje koliko ne želi govoriti o svom privatnom životu, Dženan je odgovorio: Ekskluzivnost moje glazbe je ono što osvaja pojedince i neophodno je da takva i ostane.

  • Dženan Lončarević, proslavljeni srpski pop pjevač, na svijet je došao 10. travnja 1975. godine u Prijepolju. Njegovo putovanje u carstvo glazbe započelo je u susjednim ustanovama i prostorima, ali širenjem svojih nastupa uživo na internetu stekao je priznanje od masa. Nakon završenog osnovnog obrazovanja u Prijepolju, Dženan se odlučio za glazbeno školovanje u Sarajevu, gdje je uspješno završio srednju školu. Iako mu je prvotna fascinacija bila harmonika, na kraju se odlučio za gitaru. Već u drugom razredu počeo je sam učiti svirati gitaru, jer nije imao priliku pohađati nižu glazbenu školu. No, zahvaljujući vodstvu poznate profesorice glazbe iz Prijepolja Adile Topčibašić, bio je dobro pripremljen za upis u srednju glazbenu školu. Godine 2006. Dženan je debitirao u beogradskim klubovima nakon niza uspješnih nastupa u Prijepolju i okolici.

Njegova sposobnost stvaranja izvanredne atmosfere brzo mu je priskrbila reputaciju izvanrednog glazbenika. Sljedeće godine izdao je svoj prvi album pod nazivom Nikome ni reč, s naslovnom pjesmom koja je postala veliki hit i ostala jedna od njegovih najpopularnijih pjesama do danas. U svojoj karijeri Dženan je izdao ukupno pet albuma, uz brojne singlove u kojima i danas uživaju slušatelji. Izraz “Nikoga nije briga” postao je popularan 2007., naglašavajući opći nedostatak interesa ili brige drugih. 2009. godina donijela je pozitivne rezultate.

  • Pozdrav malenom, izraz koji se često koristi u 2011. – Međutim, 4 (2013.) U 2015. godini proces je uključivao ukupno dva koraka. Neke od njegovih najpopularnijih pjesama koje se danas često sviraju su: Nitko ne brine, Zbogom, Do neba, Bijelo cvijeće i brojne druge. Ostvarene su saradnje sa značajnim umjetnicima kao što su Tropico band, Zorica Brunclik, Aco Pejović, Emina Jahović i mnogi drugi. Dženanov istinski talent kao pjevača očituje se kroz njegove brojne nastupe u renomiranim beogradskim klubovima, među kojima su klub Kasina, Splav Port i drugi. Osim toga, osvojio je publiku svojim impresivnim koncertima održanim na kultnim mjestima kao što su Tašmajdan i Sava centar u Beogradu. Među značajnim glazbenim zvijezdama s kojima je surađivao u našoj branši su Ivana Selakov, Aca Lukas, Tropico band, Lexington band i brojni drugi.

BONUS TEKST:

Raskid bračne zajednice putem pravnog procesa poznatog kao razvod višestruk je i emocionalno naporan pothvat koji ima značajne implikacije za sve pogođene pojedince. U nastavku je nekoliko važnih čimbenika koje treba uzeti u obzir u vezi s razvodom: Kada traže razvod, pojedinci obično pokreću pravni postupak podnošenjem službenog zahtjeva nadležnom sudu ili instituciji. Taj zahtjev mogu podnijeti ili sami supružnici ili angažiranjem pravnih stručnjaka koji će djelovati kao njihovi zastupnici tijekom cijelog brakorazvodnog postupka.

Razlozi razvoda su različiti i obuhvaćaju niz čimbenika kao što su neslaganja, nevjera, prekid komunikacije, financijski izazovi, zlostavljanje ili temeljna nekompatibilnost između partnera. Podjela imovine ključni je aspekt brakorazvodnog postupka, koji obuhvaća raspodjelu imovine koju su obje strane stekle tijekom braka. To se može pokazati izazovnim pothvatom, osobito kada su u pitanju znatna imovina ili poslovni pothvati. Kada par s djecom odluči prekinuti brak, pitanje skrbništva nad djecom zauzima središnje mjesto. Supružnici koji se razvode imaju dvije mogućnosti: mogu se dogovoriti o posjećivanju i financijskoj pomoći za svoju djecu ili se mogu obratiti sudskom sustavu za rješavanje tih pitanja.

Financijska potpora, poznata kao alimentacija, može biti potrebna u određenim situacijama kada jedan od supružnika nije u mogućnosti ispuniti svoje financijske obveze nakon razvoda. Ovaj dogovor osigurava da obje strane mogu samostalno održavati svoje financijsko blagostanje. Emocionalni učinak razvoda mogu duboko osjetiti svi uključeni, od supružnika do djece. To se može manifestirati kao niz emocija, poput tuge, ljutnje, krivnje i straha, ali također može donijeti osjećaj olakšanja ili novopronađene slobode.

Posjedovanje snažnog sustava socijalne podrške ključno je tijekom procesa razvoda jer može pomoći u prevladavanju emocionalnih poteškoća i prilagodbi na promjene koje donose nove životne okolnosti. Ova podrška može doći od prijatelja, obitelji ili terapeuta koji nude vodstvo i pomoć. Nakon raspada braka, pojedinci započinju novo poglavlje u svom životu. Ovaj prijelaz predstavlja priliku za osobni razvoj, ostvarenje vlastitog potencijala i ponovno otkrivanje radosti i zadovoljstva. Brojni pojedinci koji su iskusili razvod otkrivaju nove načine i poglede koji ih pokreću prema napretku i ispunjenju.