Za pjevačičina života Neda Ukraden i Marinko Rokvić nisu uvijek bili u skladnoj vezi. Između Nede Ukraden i Marinka Rokvića nastupio je period šutnje, jer mu je pjevačica nešto zamjerila zbog njegovih postupaka. Ovaj incident dogodio se uoči pjevačičine smrti, au jednom trenutku Neda je otkrila i detalje sukoba koji je uslijedio. Naime, zbog pjevačičinog bijesa na njega i njezine tvrdnje da je plakala u noći određenog događaja, evidentno je da je došlo do incidenta između nje i Marinka Rokvića.

  • Ovaj ju je događaj jako iznenadio i izazvao intenzivan bijes u njoj. Očekivala je njegovu ispriku, ali ona nije stigla, zbog čega je cijelu noć provela u suzama. Nepotreban čin potaknut živcima, iako me ne iznenađuje zbog moje duboke ljubavi prema njemu, njegovoj obitelji i njegovim sinovima. Desetljeće nismo imali komunikaciju jer je svatko bio fokusiran na svoje napore. No, moj šogor imao je genijalnu ideju da nas ponovno okupi na moj rođendan, u čemu je i uspio, prenosi Svet. Prema izvorima, Nedin zet Peca uspio je pomiriti upletene strane, a Marinko je pjevačici u ponoć čestitao rođendan. Sutradan sam ga nazvao i otpjevao mu pjesmu, poslao video poruku na koju mi ​​je preko razglasa odgovorio moj zet, kako je navedeno u spomenutim medijima. Rođena 16. kolovoza 1950. u Imotskom, Hrvatska, Neda Ukraden poznata je srpska pjevačica u svijetu popularne glazbe.

Trenutno živi i nastavlja svoju karijeru u Beogradu, a profilirala se kao istaknuta osoba u industriji. Rođena 1950. u Imotskom, Neda Ukraden doživljavala je česte selidbe zbog očeve službenice SUP-a. Podrijetlom iz Crne Gore, njeni roditelji Dušan i Anđelija imali su značajnu ulogu u oblikovanju njenog odrastanja. U svojim ranim godinama Neda je živjela kod bake i djeda u Imotskom prije nego što se s roditeljima preselila u Višegrad. U Višegradu je naišla na susjedu koja ju je upoznala s umjetnošću pjevanja sevdalinki.

  • Potom se obitelj preselila u Goražde, gdje je Neda svoj vokalni talent pokazala na školskim priredbama u Osnovnoj školi “Maksim Gorki”, koju je pohađala pet godina. Potom su se nastanili u Brčkom na dvije godine, tijekom kojih je Neda doživjela svoju prvu ljubav, iako nikada nije otkrila identitet svoje simpatije. U Brčkom kao sljedećoj stanici proveli su dvije godine, a ona je za to vrijeme doživjela svoju prvu ljubav, iako nikada nije otkrila identitet osobe prema kojoj gaji osjećaje. Neda je bila članica školskog zbora pod vodstvom profesora Mirka Šrajera i pod njegovim utjecajem razvila je interes za glazbu. Godine 1962. sudjelovala je na Festivalu “Mladi Gražić” izvodeći uz zbor dio pjesme “Rjabinuška”. Sljedeće godine pobijedila je na natjecanju otpjevavši “Naš tabor putuje na jug”, pjesmu Radmile Karaklajić.

Nakon toga se sele u Sarajevo, gdje Neda pohađa Osnovnu školu “Slobodan Vuković” i postaje solistica u horu. Nastavila je školovanje u Gimnaziji “Braća Ribar” i na poticaj prijatelja odlučila je sudjelovati na Festivalu “Mladi pjevaju proljeću”. Odabrala je izvesti pjesmu “Kap veselja” Lole Novaković, ali je zbog silne treme umjesto pljeska dočekana sprdanjem. Prije nego što je njezina glazbena karijera uopće počela, Neda je vjerovala da je već gotova.

  • No, 1966. prijatelji su je iznenadili prijavivši je na audiciju Radio Sarajeva za vokalnog solista zabavne glazbe. Na njezino zadovoljstvo, primljena je i ponovno je dobila priliku izvesti “Kap veselja”. Sljedeće godine postigla je veliki uspjeh osvojivši nagradu za najboljeg debitanta na Festivalu “Vaš šlager sezone” s pjesmom “Igra bez kraja”, koju je skladao talentirani Milan Džajić. Unatoč protivljenju profesora, koji je nisu željeli pustiti, Neda je dobila poziv za sudjelovanje na festivalu u Subotici. Zahvaljujući intervenciji ravnatelja, uspjela je prisustvovati i na kraju je izborila treće mjesto izvodeći duet s Tatjanom Gros, otpjevavši pjesmu “Sometimes”. U razdoblju od 1971. do 1973. Neda je gostovala u televizijskoj emisiji “Na ti” gdje je predstavila svoje najnovije skladbe.

Udružila se s Nikolom Borotom, no njihovi napori da osiguraju snimanje naišli su na otpor glazbene produkcije RTV SA. Ipak, 1973. godine Neda je zanosno izvela pjesme “Tri djevojke” i “Je l’ to taj”, koje su, iako su u početku bile podcijenjene, stekle golemu popularnost. Sljedeće godine ponovno je sudjelovala u Subotici s pjesmom Mlada majka.

  • Iste godine 25. svibnja imala je čast nastupiti pred Josipom Brozom Titom, predsjednik SFRJ, prvi put, u nizu od deset izvedbi. U Drvaru je publici ispratila serenadu “Pjesmom maršalu Titu” povodom godišnjice desanta grada. Godine 1975. mlada je pjevačica sudjelovala na raznim festivalima, među kojima je i Opatija, gdje je s pjesmom “Srce u srcu” zamalo stigla do Eurovizije. Sudjelovala je i na “Vašem šlageru sezone” s pjesmom “Novi Robinsoni”, na Festivalu “Slavonija” s “Što si, nano, rano me udala”, na Festivalu “Slavenske pjesme” gdje je osvojila drugo mjesto s pjesmom “Sretan dan”, te Festivalu domoljubne i revolucionarne pjesme gdje je osvojila treću nagradu s pjesmom “Majka” uz klapu Kamen na kamen.