Sergej Trifunović, koji se smatra jednim od najboljih glumaca svog vremena, i dalje zrači vibrantnom i mladenačkom aurom unatoč tome što se bliži 52. rođendan. Unatoč svom cijenjenom ugledu i divljenju žena, on ostaje neoženjen, iako to nije zbog nedostatka perspektive. Iako Sergej Trifunović možda ne otkriva otvoreno svoje emotivno stanje, poznato je da je iza sebe imao brojne ljubavne veze.

U raznim uhvaćenim trenucima često ga se može vidjeti u prisustvu zadivljujućih žena, upuštajući se u ležerne interakcije ili uživajući na zajedničkom odmoru. Dok su neka imena bila samo predmet nagađanja, on je zadržao dojam dostojanstvene diskrecije, utjelovljujući kvalitete autentičnog džentlmena. Među rijetkim romansama koje je otvoreno priznao ona je ona s petnaest godina mlađom Anom Vučelić. Njihova ljubav trajala je cijelu godinu, tijekom koje gotovo da nisu ni trenutak provodili razdvojeni. Iščekivanje je ispunilo srca njihovih najmilijih, željno iščekujući vijest o skorom vjenčanju. Međutim, umjesto radosne vijesti, do njihovih je nestrpljivih ušiju stigla potresna objava o njihovom razdvajanju. Nakon udaje za kazališnog redatelja Veljka Mićunovića, kći Milorada Vučelića i Ljiljane Dragutinović dočekala je sina. Sposobnost Sergeja Trifunovića da se snađe u složenosti braka dosljedno izlazi kao pobjednik.

Rođen 2. rujna 1972. u Mostaru, Srbija, Sergej Trifunović je poznati srpski glumac koji trenutno živi i radi u Beogradu. Gluma mu je u krvi jer se tom profesijom bavio i njegov otac Tomislav. Njegova majka Slobodanka je pravnica. Sergej je svoje formativne godine proveo u Kruševcu i Užicu prije nego što je krenuo na put u svijetu glume. Godine 1990. upisao je Fakultet dramskih umjetnosti u Beogradu u klasi profesora Vladimira Jevtovića. Nakon završenog četverogodišnjeg studija, uspješno je diplomirao i kasnije se pridružio odsjeku glume kao asistent 2009. godine. Tijekom školovanja imao je privilegiju učiti od cijenjenih glumaca poput Nataše Ninković, Nebojše Glogovca i Vojina Ćetkovića.

Poznat po svom šarmu i karizmi, Sergeja su povezivali s nekoliko poznatih žena među kojima su Nataša Bekvalac, Marina Perazić, Marija Karan, Maja Mandžuk, Katarina Žutić i Mirjana Joković. Godine 2006. uplovio je u romantičnu vezu sa zagrebačkom manekenkom Kristinom Sajko, da bi se s njom ponovno spojio četiri godine kasnije. Godine 2008. uplovio je u ljubavnu vezu s Anom Vučelić, kćeri Milorada Vučelića, bivšeg visokopozicioniranog člana Socijalističke partije Srbije, i glumice Ljiljane Dragutinović. Nažalost, njihovoj je vezi došao kraj u rujnu sljedeće godine. Sergej se aktivno posvećuje humanitarnom radu kao voditelj zaklade “Podrži život” koja se bavi prikupljanjem sredstava za pomoć bolesnoj djeci. U travnju 2013. gostovao je u televizijskoj emisiji Big Brother na B92, gdje je strastveno poticao gledatelje da odbace stvarnost i daju podršku Tijani Ognjanović, mladoj djevojci kojoj je potrebna transplantacija srca. No, sredinom 2016. godine uhićen je prevarant Filip J. iz Šapca koji se lažno predstavljao kao Sergej i prikupljao donacije za lažnu humanitarnu organizaciju.

Njegov poziv bio je nešto o čemu je iskreno govorio. Bila su tri slučaja u kojima sam svjesno preuzimao uloge isključivo zbog financijske dobiti, unatoč tome što nisam mogao izgovoriti naslove tih filmova, a kamoli da sam ih gledao. Sve ostalo mi je predstavljalo značajan izazov. No, ja sam samo djelić čovjeka i da se ja pitam, fokusirao bih se isključivo na klasičnu glazbu. Možda čak i rasplamsa moju želju da se vratim u kazalište, da tumačim likove poput Hamleta ili Jaga. Nažalost, sada sam prešao dob za igranje Hamleta, ulogu koju sam trebao prihvatiti kad sam imao dvadeset osam godina. Kako bih uživao svaki dan udubljivati ​​se u djela Dostojevskog! Neki tvrde da je to moderna klasična književnost, ali dopustite mi da vas uvjerim, modernost ne definira što je doista klasično. Shakespeare je bio ispred svog vremena, a Čehov strpljivo čeka naše otkriće.