Dom pjevačice Zlate Petrović obavijen je tamom jer nažalost, Đorđe Đorđević Piloš, proslavljeni harmonikaš i brat Zlate Petrović, otišao je s ovog svijeta, ostavivši pjevačicu duboko shrvanu. Šuška se da je glazbenik svoje posljednje trenutke proveo prikovan za bolnički krevet, a uz njega je cijelo vrijeme hospitalizacije vjerno stajala poznata pjevačica Zlata Petrović.

Odmah nakon nastupa primila je tužnu vijest o smrti brata, zbog čega je žurno krenula s aerodroma u bolnicu, prenosi Telegraf. Prema izvorima, brat Zlate Petrović već nekoliko mjeseci mučio se sa zdravstvenim problemima vezanim uz jetru, zbog čega je naposljetku nedavno primljen u bolnicu. Proslavljenog harmonikaša spomenuli su mnogi poznati ljudi, a Hasan Dudić, bivši suprug Zlate Petrović, emotivno se posvetio. Dudić je u svojoj srdačnoj poruci prenio dubok gubitak iznimno vrijedne osobe. Tragično je preminuo Đorđe Đorđević Piloš, cijenjeni harmonikaš i skladatelj, koji je inače i Zlatin brat. Dudić ga je od milja nazvao “dušo moja, Pilos moj” i izrazio nadu da će njegov duh naći utjehu među nebeskim bićima. Potresnu poruku podijelila je i harmonikašica Biljana Pavković koja je izrazila tugu i čuđenje saznanjem o preranom odlasku našeg voljenog Pilosa.

Neočekivana priroda njegovog odlaska odstupila je od naših očekivanih planova. Tijekom razgovora među susjedima Zlate Petrović bilo je prilika da se pričalo o njezinom bratu Đorđu i dinamici među njima. Zlatin brat Đorđe Đorđević Piloš ima ćerku koja se zove isto kao i tetka. Ova mlada Zlata posjeduje isti nesvakidašnji talent kao i njena teta i zrači istom razinom ljepote. Izražavamo najdublju sućut njegovoj obitelji u ovom izazovnom vremenu. Unatoč prvenstveno međunarodnom uspjehu, publika je očarana očaravajućim zvukom njezina glasa. S druge strane, Piloš, cijenjeni harmonikaš, nosi titulu najvještijeg svirača ovog instrumenta na našim prostorima.

Životna priča Zlate Petrović: Unatoč odrastanju u siromaštvu, Zlata je tijekom cijele karijere uspjela zadržati svoju prizemljenost. Odgajana od strane majke i očuha, otkrila je svoj pjevački talent u mladosti dok je s majkom nastupala u lokalnim barovima. Zlatina majka, koja potječe iz romskog podrijetla, usadila joj je dubok osjećaj ponosa na svoje naslijeđe, osjećaj koji je kasnije prenijela na vlastitu djecu. Dok je postala poznata po svojim iznimnim obradama romskih pjesama, Zlatino glazbeno putovanje doživjelo je neočekivani preokret kada su joj majka i očuh u četrnaestoj godini sklopili brak protiv njezine volje. Izdržavši dvije godine u ovoj zajednici, Zlata je na kraju pobjegla kod tetke u Beograd. Glazbenu karijeru počela je ozbiljnije shvaćati sa šesnaest godina. Napokon, s dvadeset godina, imala je priliku ponovno se susresti s ocem.

Zlata, majka dvojice sinova Mikija i Jovana, iza sebe ima dva prethodna braka. Za sebe smatra da je popustljiva majka puna razumijevanja. Jovan, mlađi sin, krenuo je očevim stopama i ostaje privržen nogometnim treninzima. S druge strane, Miki, stariji sin, prati mamu na razne nastupe i prepušta se svojoj strasti prema glazbi, pronalazeći radost u svom poslu. Mikijev glazbeni talent, naslijeđen od oba roditelja, doveo ga je do suradnje s eminentnim pjevačicama poput Katarine Grujić i Ilde Šaulić, ali i rada s Grand produkcijom. Ističe se u sviranju klavijatura i skladanju glazbe. Miki je u sretnom braku s Milicom, s kojom ima dvoje djece, zbog čega je Zlata ponosna baka Vasiliju i Vasilisi. Zlata dijeli snažnu vezu sa svojom šogoricom Milicom, diveći se njezinim iznimnim kućanskim vještinama, kulinarskoj stručnosti, inteligenciji, marljivom radu i predanosti kao majke, unatoč tome što se udala u obitelj u mladosti. Profesionalno Milica radi kao knjigovođa u vrtiću.

Nažalost, Zlatin sin i Milica donijeli su tešku odluku da raskinu brak nakon nekoliko godina bračne sreće. Mediji su Mikijev pad pripisali njegovoj nekontroliranoj ovisnosti o kockanju. Kružili su brojni izvještaji o Zlatinim neumoljivim pokušajima da svog sina usmjeri prema čestitijem životu i oslobodi ga iz šake carstva kockanja. Tragično, njezini su se napori pokazali besplodnim, što ju je na kraju natjeralo da odustane od potrage za njegovim spasenjem.