Aleksandra Prijović dobila je salvu negativnih komentara na društvenim mrežama nakon izjave hrvatskoj štampi u kojoj je izjavila da nije samo “srpska pjevačica”, već neko ko pripada svima. Aleksandra se nedavno osvrnula na situaciju i pojasnila da je njena prethodna izjava pogrešno protumačena. Takođe je priznala da možda nije efikasno artikulisala svoje misli.

 

 

 

Iako obično ne demantujem novinske članke, osećam se prinuđenom da se pozabavim juče objavljenim tekstom u kojem se tvrdi da odbijam da se identifikujem kao srpski pevač. Opšte je poznato da sam Srpkinja koja je odrasla u Hrvatskoj, a moja porodica vuče korijene iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, kao i mnoge porodice na našim prostorima. Izjava koju sam dala je izvučena iz konteksta i možda loše komunicirana s moje strane. Ono što sam htela da poručim je da sam neko ko se oseća povezanim sa svim tim republikama i smatra da su svaku od njih svojom domovinom. Muzika ima moć da nas spoji, a ne da nas podijeli. Žao mi je što moja poruka jedinstva i ljubavi nije efikasno prenesena. Ostajem vjerna sebi i nadam se da možete razumjeti odakle dolazim.

 

 

 

 

Kako je navela u svom postu, Prija se izvinila zbog nedoumica. Vrijedi napomenuti da je Prijović u intervjuu hrvatskim medijima naglasila da nije samo srpska pjevačica, već pjevačica za sve. Odrastajući, učili su me da je karakter pojedinca od najveće važnosti bez obzira iz koje zemlje dolazi. Svaka zemlja zauzima posebno mjesto u mom srcu. Kada sam u Bosni, uživam u slušanju sevdaha, dok u Hrvatskoj uživam svirajući pjesme Olivera Dragojevića, posebno kada se vozim uz more. Imam omiljeni restoran u Zagrebu. Palo mi je na pamet da sam odrastao u Hrvatskoj i moram priznati da su njena kultura i ljudi nekako postali dio mene. Ponosim se podrškom onih koji me dobro poznaju, posebno onih koji su mi bili drugovi i prijatelji iz razreda. Iako je u nekim slučajevima identifikovan kao „srpski pevač“, sebe smatram pevačem za sve, koji ne pripadam nikome i volim sve. Prijovićeva je izrazila želju da na nju ne polaže pravo isključivo bilo koja grupa i navela: “Ne želim da me neko prisvaja i kaže ‘samo naši'”. Ona priča o toplim prijemima koje je dobila od publike gde god da je putovala i na svakom od tih mesta je izrazila osećaj pripadnosti.