Pevačica Marija Šerifović postala je majka krajem prošle godine kada je rodila sina, kojem je odlučila dati ime Mario. Nakon povratka na scenu, Marija se ponovo posvetila nastupima, dok vreme sa unukom provodi baka Verica.
Ekipa “Paparazzo lova” nedavno je usnimila Vericu dok je šetala sa unukom. Verica je bila vidno nasmejana i raspoložena, razgovarajući s malim Mariom. Marija je nedavno za hrvatske medije otkrila nekoliko detalja o svom sinu. Istakla je da je izazovno uskladiti majčinstvo s karijerom. “Jako je izazovno! Koliko god sam bila spremna za novi život i promene prioriteta, uz veliku ljubav koju mi je Mario doneo, suočavam se s mnogim ličnim izazovima. Ipak, ne žalim se, uživam u svakom trenutku”, rekla je pevačica.
Takođe je otkrila kako razmišlja o tome kako će Mario reagovati kada shvati da odrasta u drugačijem porodičnom okruženju u poređenju s tradicionalnim poimanjima: “Kada dođe vreme, daću sve od sebe da ga pripremim za sve situacije. Mislim da je za svako dete najvažnije da odrasta u okruženju punom ljubavi”, uverena je Marija. Na pitanje kako doživljava samohranu majčinstvo i kako reaguje na razne savete i predloge nepoznatih osoba na društvenim mrežama, Marija je imala spreman odgovor:
“Puno mi znače pozitivni i iskreni komentari koje dobijam od svojih pratilaca. Moram priznati, primenila sam i neke praktične savete koje sam dobila. Oduvek sam imala blizak odnos sa svojom publikom, pa je tako i sada”, dodala je ona. Na kraju, Marija je priznala da je ispunila svoj najveći neostvareni san – sin Mario, kojeg je dobila uz pomoć surogat-majke. “Moj najveći san se ostvario i zove se Mario. Od sada, moj sin i ja maštamo zajedno”, zaključila je pop zvezda za hrvatski Stori.

BONUS TEKST

Kukuruz, specifičnije kukuruzna svila, koja se javlja u vreme cvetanja ove biljke u obliku tananih i svilenkastih vlakana, može se smatrati pouzdanim i potpuno bezopasnim prirodnim sredstvom za mršavljenje.

Na našim prostorima, kukuruz je veoma raširena biljka, što olakšava pristup ovom načinu lečenja gojaznosti. Lekoviti deo biljke je kukuruzna svila, koju treba odseći pre nego što dođe do oprašivanja i brzo osušiti na promaji.

Kukuruzna svila nije samo efikasno sredstvo za mršavljenje kada se koristi kao čaj, već je i odličan diuretik koji pomaže u slučajevima zastoja mokraće. Kukuruzna svila ima dugu istoriju upotrebe kao lekovito sredstvo, ne samo u našem narodu, već i širom sveta. Poznata je po svojoj korisnosti kod raznih oboljenja, a bez negativnih posledica po organizam. Sveža kukuruzna svila sadrži masna i eterična ulja, smole, gumu, alkaloid koji steže krvne sudove, hlorofil, fosfornu kiselinu, kao i značajne količine kalijuma i mangana.

Kukuruzna svila, u formi čaja, spada među najjače prirodne diuretike. Konzumiranje ovog čaja može povećati izlučivanje mokraće nekoliko puta u toku 24 sata, bez štetnih efekata, što je posebno korisno kod stanja gde zadržavanje vode može biti nepovoljno za organizam.

Ova biljka takođe ima koristi kao prirodni lek u tretiranju oboljenja mokraćnih puteva, cistitisa, upale bubrega, bubrežnih kamenaca, kao i reumatizma.

Priprema čaja od kukuruzne svile je jednostavna: u šolju veoma vrele vode stavite jednu kašičicu kukuruzne svile i ostavite da odstoji 5-10 minuta. Preporučuje se konzumacija najmanje 5 šolja čaja tokom dana, u jednakim vremenskim razmacima od nekoliko sati. Kukuruzna svila kao čaj nema štetnih efekata i može se koristiti u dužem vremenskom periodu.