Dolazak Žakline Zdravković na ovaj svijet može se zahvaliti žarkoj i bujnoj naklonosti koju dijele Tom Zdravković, poznati muzičar, i njegova bivša supruga Olga. Uprkos dužem boravku u stranoj zemlji, naslednica muzičke zaostavštine svog cenjenog oca, svesrdno je nastojala da prisustvuje značajnoj prilici otkrivanja spomenika voljenom ocu u očaravajućem naselju Skadarlija.

Toma je bio na glasu zbog svog nekonvencionalnog i slobodoumnog ponašanja, po čemu se izdvajao među ostalima. Skadarlija, šarmantan kraj, zauzimala je posebno mesto u njegovom srcu i često je bila njegova destinacija za zabavne večeri. Nije bilo neuobičajeno da tamo pokaže svoje talente, počastivši svoju publiku ekskluzivnim nastupima koji su bili skrojeni posebno za njega.

Uprkos svom značajnom bogatstvu, Toma je posedovao zadivljujuću velikodušnost, nikada se nije ustručavao da se prepusti svojim željama i počastio je svoje prijatelje raskošnim iskustvima. Međutim, oni koji su mu bili najbliži nedavno su otkrili da Toma nije prioritet imao sređen porodični život, što se vidi i po tome što je prošao kroz uspone i padove tri braka i razvoda. Uprkos svojim upornim naporima, nikada nije uspeo da umiri nemirnu prirodu svoje “ciganske duše”, temu koju je često pominjao.

Zbog toga je rijetko nalazio utjehu kod kuće, ostavljajući partnerima da preuzmu dominantnu roditeljsku ulogu. Ipak, njegov sin Saša, rođen od bivše supruge Gordane, i kćerka Žaklina, iz veze sa Olgicom, ne gaje loše osjećaje prema njemu. Naprotiv, oni cijene radosne trenutke koje su zajedno podijelili. Izuzetno su ponosni što nose njegovo porodično ime i duboko cijene njegov doprinos lokalnoj muzičkoj sceni, kojeg javnost i danas pamti. Sašino vlastito priznanje urodilo je plodom jer je pratio svoju majku Gordanu na promociji filma “Toma”.