Dok je prva supruga Igora Jurića široj publici relativno nepoznata, njegova prisutnost u medijima posljednjih je godina značajno pojačana zbog bolnog gubitka njihove kćeri Tijane. Navodna veza s Milenom Popović dodatno je pojačala njegovu javnu prepoznatljivost, pa je Mirjana Jurić ponovno postupno nestala u zaboravu.

Bračni status Igora Jurića, istaknutog zagovornika za prava i sigurnost djece, i njegove prve supruge ostaje pomalo nejasan. Evidentno je da su već duže vrijeme razdvojeni, no nije jasno jesu li se zakonski razveli. U početku su se zajedno pojavljivali u javnosti tijekom tragičnih događaja oko ubojstva njihove kćeri. No, kako je vrijeme odmicalo, Igor je počeo raditi samostalno, dok je Mirjana izbjegavala svjetla reflektora. Unatoč tome što više ne žive zajedno, Igor Jurić i njegova prva supruga dijele posebnu vezu preko druge kćeri Saške. Igorovo nedavno priznanje otkrilo je da je tijekom obiteljske tragične kušnje Mirjana pokazala izvanrednu pribranost dok se on borio s tim. Ovo pokazivanje snage istaknuto je u ranijem članku Storyja.

Značajan utjecaj u zalaganju za dobrobit i prava djece dao je i Igor Jurić, poznato ime u svijetu nogometa. Podrijetlom iz Srbije, od uspješne karijere nogometaša i trenera prešao je u posvećenost plemenitom cilju – zaštiti sigurnosti najmlađih članova društva. Ipak, ono što se uistinu ističe na njegovom izvanrednom putovanju je njegova nepokolebljiva predanost pružanju utjehe i podrške ožalošćenim roditeljima koji su doživjeli nezamisliv gubitak svoje djece. U svom prelasku iz sfere sporta u zalaganje za dobrobit i perspektivu srpske djece, Igor Jurić, vizionar koji stoji iza Zaklade “Tijana Jurić”, kanalizirao je svoju strast i predanost u izvanrednog zagovornika društvenih promjena. Ovaj članak zadire u njegov osobni put i izvanredne doprinose, naglašavajući ideju da njegova nepokolebljiva predanost nadilazi čak i njegova najistaknutija postignuća u nogometu.

Nakon što mu je 26. srpnja 2014. u Bajmoku nestala kći Tijana Jurić, Igor je donio odluku da se vrati u Srbiju. Obitelj Jurić krenula je u iscrpnu potragu za Tijanom, koja je trajala iscrpljujućih 12 dana, potaknuta nepokolebljivim optimizmom da će je pronaći živu i zdravu. Nažalost, Juriću sudbina nije bila naklonjena, te je 7. kolovoza 2014. u naselju Čonoplja kod Sombora otkriveno beživotno tijelo mlade Tijane. Ovaj potresni incident potresao je cijelu zemlju, izazvavši izljeve podrške ožalošćenoj obitelji Jurić sa svih strana.

Srbija je ostala u stanju šoka i ispunjena mješavinom bijesa i tuge kada je Tijana Jurić tragično ubijena. Za ovo gnusno djelo počinitelj Dragan Đurić, mesar iz Surčina, osuđen je na 40 godina zatvora. Javnost je stala iza ove presude, poslavši gromoglasnu poruku da se zločini ove prirode neće prihvatiti niti oprostiti. Unatoč razornoj tragediji koja je pogodila njegovu obitelj, Igor Jurić ostao je odlučan u svojoj odlučnosti da se zalaže za dobrobit i prava djece u Srbiji. Naime, 2. lipnja 2015. godine osnovao je Zakladu “Tijana Jurić”, neprofitnu organizaciju posvećenu promicanju sigurnosti djece u cijeloj zemlji.

Ključna prekretnica u Igorovoj težnji da spriječi slične nesreće i poboljša dobrobit najugroženijeg stanovništva Srbije bilo je osnivanje Zaklade “Tijana Jurić”. Ova cijenjena organizacija sada služi kao zagovornik svih pojedinaca koji su doživjeli bolan gubitak djeteta ili gaje zabrinutost za budućnost svojih potomaka. Zaklada “Tijana Jurić” postigla je zapažen uspjeh odigravši ključnu ulogu u izmjenama Zakona o policiji 2015. godine. Cilj ove zakonske izmjene bio je unaprijediti sustav zaštite djece i ubrzati reakciju u slučajevima nestanka djece. Igor Jurić i Zaklada aktivno su se zalagali za ovu izmjenu i aktivno sudjelovali u izradi revidiranog zakonodavstva.

U okviru Zaklade, Igor Jurić je orkestrirao preko 700 radionica, predavanja i tribina širom Srbije. Primarni cilj ovih nastojanja bio je prenijeti znanje o sigurnosti djece, prevenciji nestanaka i suzbijanju nasilja nad djecom samoj djeci, roditeljima i široj zajednici. Osim toga, ove su inicijative proširile pomoć obiteljima koje se bore sa sličnim traumama i žalostima.