Tijekom nedavne večernje šetnje našao sam se u društvu mlade žene. Noć je tekla glatko do neočekivanog susreta s mojom bivšom partnericom, koju nisam vidio četiri godine, u društvu osobe s kojom me izdala.

Osjećao sam se kao da je tlo iščupano ispod mene. Osjetivši moju nevolju, uputio sam djevojku da sjedne na obližnju klupu. Na moje iznenađenje, i ona je zastala i smjestila se nasuprot drugog para. Tijekom cijele razmjene budno nas je promatrala, a na licu joj se odražavala tračka melankolije.

Tražeći utjehu, čvrsto sam zagrlio svoju djevojku prije nego što smo otišli s mjesta događaja. Ipak, spokoj mi je izmicao te večeri dok su sjećanja navirala – tjeskoba, tuga i opijenost uzrokovana njezinom prisutnošću. A onda je neočekivano stigla poruka moje bivše ljubavnice koja je još jednom uzburkala emocije.

Riječi glase: Njena ljepota je neosporna. Zadržavam želju da se prema tebi odnosi s pažnjom koju ja nisam mogao pružiti. Važno je da shvatite da se iskreno ispričavam. Ljubav koju imam za tebe ostaje nepokolebljiva.

Iz obzira prema svojoj djevojci, odlučio sam ukloniti poruku. Moja ljubav prema njoj je najvažnija i nemam želju uzrokovati joj bilo kakvu nevolju zbog postupaka ili prisutnosti nekoga tko trenutno nema nikakvog značaja u mom životu.

BONUS TEKST:

Učestalost konzumiranja hrane ključna je uz odabir hrane, a osobe koje imaju želučane probleme često se suzdržavaju od jela zbog nesigurnosti kako će to utjecati na njih. Unatoč tome, stručnjaci upozoravaju na izbjegavanje hrane jer ona može pogoršati želučane probleme, što dovodi do komplikacija poput zatvora, proljeva ili nadutosti trbuha. Za osobe koje imaju želučane probleme, medicinski stručnjaci predlažu uzimanje malih, čestih obroka koji se sastoje od određenih namirnica.

Banane, riža, jabuke i dvopek odavno su prepoznati kao pouzdano rješenje za želučane probleme povezane s proljevom zbog svoje nježne i lako probavljive prirode. Ova hrana također služi kao sigurno sredstvo za opskrbu tijela esencijalnim nutrijentima dok se probavni problem rješava. Izazov je dati konačan popis preporučene hrane budući da on varira ovisno o specifičnom problemu koji je u pitanju.

Stoga se vrlo korisnim pokazuje provođenje analiza kako bi se utvrdilo koja se hrana dobro podnosi, a koju treba izbjegavati. Određene vrste hrane imaju potencijal za ublažavanje želučanih problema. Kefir, napitak od fermentiranog mlijeka, sadrži obilje probiotika koji pomažu u obnovi crijevnog mikrobioma. Osim toga, kefir je pokazao svoju sposobnost jačanja imunološkog sustava i borbe protiv virusnih infekcija.

Kuhanje mrkve izvrsna je metoda za poboljšanje nutritivne vrijednosti i okusa vaših jela, osobito kada imate ograničene mogućnosti. Kuhanjem povrća poput mrkve ili špinata postaje probavljivije, a može biti izvrstan dodatak jelima poput kajgane i domaćih juha. Bijela riža je vrlo probavljiva hrana zbog niskog sadržaja vlakana, a njezin sadržaj škroba može pružiti olakšanje osobama koje pate od proljeva. riža 4. Piletina ili riba bili bi optimalan izbor kada se ne osjećate dobro i treba vam malo proteina u organizmu.

Ove opcije nisu samo lakše probavljive, nego i jednostavnije za kuhanje u usporedbi s crvenim mesom. Banane su izvrstan izbor za osobe koje imaju gastrointestinalne probleme jer su nježne za želudac i gornji dio probavnog sustava. Ovo voće bogato vlaknima, uključujući banane, pomaže u oporavku od proljeva i ublažava nadutost uzrokovanu zadržavanjem tekućine zahvaljujući bogatom sadržaju vitamina B6.

Osim toga, prisutnost magnezija u bananama potiče opuštanje mišića. Banane Ako ustanovite da izvori proteina s visokim udjelom masti poput prerađenog ili crvenog mesa i pržene hrane izazivaju refluks, osobito ako se konzumiraju u velikim količinama kasno navečer, razmislite o tome da se umjesto toga odlučite za jaja.