Na Balkanu su brojni političari poznati imenom i prezimenom, ali među njima se ističe jedna osoba – Ana Brnabić, sadašnja premijerka Srbije. Primjetno je da je Brnabić privukla pozornost zbog toga što preferira žene umjesto muškaraca. Međutim, zbog nedostatka prihvaćanja takvih pojedinaca na Balkanu, suočila se sa značajnim protivljenjem šire javnosti, što je rezultiralo širokim protestima.

Unatoč tome što je postala desna ruka predsjednika Aleksandra Vučića, Brnabićka se suočava s kritikama jer ne pokazuje veću podršku pokretu za ravnopravnost transrodnih osoba i istospolnih parova. Ipak, čini se da je zadovoljna privilegijama koje su joj dodijeljene kao visokoj dužnosnici u Srbiji. Privatno, ona ostaje zagonetna figura, koja svoj privatni i profesionalni život drži odvojenima.

Iako je poznato da ima partnera, kojeg opisuju kao atraktivnog, i malog sina Igora, o njezinom privatnom životu ne otkriva se puno više. U carstvu Brnabićke postoji zanosna plavokosa liječnica Milica Đurđić, koja je već dulje vrijeme u društvu premijerke. Drugi premijeri ne mogu a da ne osjete ubod zavisti prema njezinom izboru partnera. Nedavno su viđeni na koncertu Zubina Mehte s cijenjenom Beogradskom filharmonijom, u pratnji raznih dužnosnika.

Zadivljujuće Miličino prisustvo bilo je nemoguće ignorirati, kako za one koji su bili prisutni, tako i za one koji su bacili oko na fotografije na kojima je prikazana ova izuzetna žena. Jaka veza između Ane i Milice je očigledna, a ističu se kao jedan od rijetkih istospolnih parova u Srbiji i okruženju koji nailaze na široku prihvaćenost šire javnosti. Iako se Milica s Anom ne pojavljuje često u javnosti, njihova povremena zajednička viđanja uvijek zaokupe pažnju.