Život na selu može da bude izuzetno okrepljujući i ispunjavajući, posebno za velikane naše domaće umetničke scene. Mnogi glumci i muzičari započeli su svoje živote na selu, a danas se ponovo vraćaju tome, nalazeći ispunjenje i radost u toj jednostavnosti i prirodnom okruženju.

Nedavno je mladi glumac Marko Vasiljević otkrio kako sa bratom gaji orahe na selu. On je stekao simpatije javnosti svojim ulogama u popularnoj seriji „Tajne vinove loze“, gde se njegov lik povezuje sa porodicom koja se bavi vinogradarstvom.

  • “Poslednjih meseci imam više slobode da biram uloge koje želim igrati. Pre sam bio zadovoljan i srećan sa bilo kojom ponuđenom ulogom. Nadam se da ću uspeti da živim isključivo od svog poziva, ali takođe želim imati i plan B za sigurnost. Iako sam mogao novac da uložim u putovanja ili kupovinu motocikla, odlučio sam da ga investiram u zemlju, gledajući na dugoročne ciljeve. Nisam čovek koji žudi za milionima, jednostavno želim da do četrdesete godine osiguram stabilnost koja će mi omogućiti da se bavim glumom na način koji mi prija,” rekao je Vasiljević za časopis „Hello“.

  • Siniša Kovačević, dramski pisac, i njegova supruga, glumica Ljiljana Blagojević, napustili su gradski život i preselili se u selo Surduk. Ostavili su stan u Beogradu svojoj ćerki Kalini, dok su se oni nastanili u kući sa prelepim dvorištem koje pruža pogled na vinograde. Život na selu im omogućava više vremena za sebe i uživanje u miru i tišini.

Marija Petronijević, glumica, potpuno se posvetila poljoprivredi. Vratila se u svoje rodno selo Visibaba kod Požege, gde vodi farmu, gaji baštu, vozi traktor i uzgaja ovce. O svojoj ljubavi prema poljoprivredi i miru koji je pronašla na selu više puta je govorila.

Ivana Mihić se povukla iz javnosti kako bi se posvetila uzgajanju voća i povrća. Ona vredno obrađuje svoje zemljište, boreći se sa izazovima, ali ujedno postiže uspehe zahvaljujući podršci prijatelja i komšija poljoprivrednika.

Branko Janković, poznat po ulozi u seriji „Vojna Akademija“, vratio se u svoje rodno mesto Gunjaci kod Osečine sa svojom suprugom i troje dece. Tamo vodi farmu koza i bavi se poljoprivredom, uvek se oslanjajući na svoje korene i izvor svog identiteta.

  • Aleksandar Radojičić pokrenuo je proizvodnju akai bobica. Inspirisan svojim iskustvima iz Londona, glumac je doneo brazilski brend u Beograd, otvarajući mogućnost za samostalnost i sigurnost kroz preduzetništvo.
  • Pevač Alen Islamović se, tokom pandemije kada nije mogao nastupati, posvetio uzgajanju lešnika. Sada planira da proširi svoj posao u oblasti turizma.

Darko Rundek, muzičar, započeo je svoj posao nakon što se preselio u Francusku, gde proizvodi hleb, zimnicu i pivo u organskom režimu.

Nenad Jezdić odlučio je da veći deo svog vremena provodi na selu, u svom rodnom mestu Zabrdica kod Valjeva. Bavi se proizvodnjom rakije, prerađujući i destilirajući voće sa svojih mnogih hektara zemljišta. Njegova vizija je da jednog dana uključi svoju decu u posao, pružajući im priliku da nastave tradiciju.

Život na selu donosi glumcima i muzičarima ne samo mogućnost da se povežu sa prirodom, već i da pronađu ispunjenje kroz rad u poljoprivredi i stvaranje autentičnih proizvoda. Mnogi od njih koriste svoje talente i resurse kako bi stvorili stabilnost i obezbedili bolju budućnost za svoje porodice i zajednice.