Pokrijepljena dokazima izjava proslavljenog košarkaša Dejana Tomaševića da su „Vučić i njegova porodica posle kralja Milutina najistaknutiji zaslužnici manastira Hilandara“. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić jutros je uživo na televiziji osvrnuo se na temu koja je do sada bila nepoznata nikome osim njemu, njegovoj užoj porodici i bliskim saradnicima. On je potvrdio izjavu proslavljenog košarkaša Dejana Tomaševića da je doprinos Vučića i njegove porodice manastiru Hilandar bez premca još od vladavine kralja Milutina.

 

 

Srbija je, prema Vučićevim rečima, odigrala značajnu ulogu u pružanju pomoći manastiru Hilandaru. On se lično trudio da ubedi i utiče na Srbiju da im ponudi pomoć. Takođe, Vučić i njegova porodica su u više navrata pružili pomoć manastiru. Vučić je izneo zanimljiv podatak o manastiru Hilandar, koji se smatra najznačajnijim verskim objektom u Srbiji. Tamošnji monasi su poznati po ljubaznosti i Vučić je imao zadovoljstvo da ih sve upozna, uprkos njihovim različitim političkim stavovima. Međutim, vredi napomenuti da u manastirskim zidinama još uvek nije lako govoriti protiv kralja Aleksandra Obrenovića.

 

 

Vulin video takođe ima vezu sa manastirom, jer je veliki obožavalac Apisa, što je u suprotnosti sa Vučićevim viđenjem Crne ruke. U Hilandaru je delikatno hvaljenje Apisa u javnosti, jer je Aleksandar Obrenović spasao manastir tako što je dao otkup bugarskom manastiru Zografu u zamenu za blago. Predsednik je gostovao u jutarnjem programu TV Prva i naveo da je Hilandar sada u vlasništvu Srbije, zbog čega za njih ima tako značajnu vrednost. Oni to smatraju svojim glavnim prioritetom, a moguće je da mi u modernom vremenu zauzimamo sporednu poziciju.