Pored olimpijskih trijumfa, Ikodinović je ostvario zapažene uspehe i na drugim međunarodnim takmičenjima. Nakon iskustva sa nekoliko renomiranih timova kao što su Partizan, Katanija, Breša i Pro Reko u Italiji, odlučio je da se u sezoni 2005/06 posveti isključivo igranju za Partizan.

Nakon toga, krenuo je u novo poglavlje u svojoj karijeri pridruživši se ruskom klubu Sintez u Kazanju, gdje je ostao do ljeta 2008. Tokom svoje sjajne karijere ostvario je brojna izuzetna postignuća, od kojih je posebno osigurao titulu prvaka Evrope sa Pro Rek i osvajanje LEN trofeja i sa Partizanom i sa Sintezom. Ne može se zanemariti njegov neverovatan uspeh, s obzirom na to da je za reprezentaciju odigrao impresivnih 304 utakmice i postigao 299 golova, sve pre Evropskog prvenstva 2006. u Beogradu. Dotična osoba je sklopila tri braka i ima dvoje djece iz tih zajednica. Njihovo prvo dijete, Andrea, rođeno je u njihovom prvom braku, dok je njihovo drugo dijete, Hana, rođeno u drugom braku sa pjevačicom Natašom Bekvalac.

Trenutno su u braku sa Majom Ognjenović. Iako su Nataša Bekvalac i Maja Ognjenović poznate ličnosti u svojoj zemlji, o prethodnoj supruzi Dače Ikodinovića ima vrlo malo podataka. Dača i Anja su se 2000. godine venčali i dobili ćerku Andreu, koja je sada mlada. Nažalost, njihov brak nije izdržao test vremena i razveli su se 2003. Dača je tek ukratko pomenuo svog prvog partnera tokom medijske pomame oko njegovog razvoda od Nataše Bekvalac.

Dača je u prethodnom intervjuu za lokalne medije izrazio nezadovoljstvo zbog nedostatka tekstova o bivšoj supruzi za koju smatra da je neverovatno lepa. Takođe je istakao da se društvo više fokusira na one koji traže pažnju, a ne na one koji više vole da se skrivaju.