Dr. Mehmet Oz, poznati pojedinac porijeklom iz Turske, duboko voli napitak koji se naširoko prodaje kao hranjivi eliksir za cijelo tijelo, dok istovremeno pročišćava crijeva. Dr. Oz je stekao značajno priznanje za svoj program detoksikacije, koji potvrđuje njegovu sposobnost da efikasno iskorijeni štetne toksine iz ljudskog tijela, a sve to olakšava gubitak težine.

Kako bi postigao ovaj izuzetan podvig, on se zalaže za konzumaciju najmanje četiri čaše vode dnevno, zajedno s unosom zdrave i hranljive hrane. Ova cijenjena ličnost, rođena 11. juna 1960. godine u gradu Clevelandu, bila je blagoslovljena medicinskom lozom jer je njegov otac, dr. Mustafa Oz, bio veoma cijenjen ljekar koji je u to vrijeme prakticirao u Sjedinjenim Državama.

Dr Mehmet Oz je stekao srednje obrazovanje na cijenjenoj školi Tower Hill u Wilmingtonu, Delaware, prije nego što je diplomirao na prestižnom Univerzitetu Harvard 1982. godine. Nakon toga, krenuo je na putovanje koje će ga na kraju uspostaviti kao visoko kvalifikovanog kardiohirurga. , učvršćujući svoje mjesto među svjetiljkama medicinskog polja. Za hranljivu i zdravu opciju zalogaja, preporučujemo da uživate u krastavcu srednje veličine koji je narezan, uključujući koru bogatu hranjivim tvarima.

Da biste pripremili podmlađujući i njegujući napitak, pomiješajte sok izvađen iz pola limuna, četvrtinu šalice svježe ubranih listova mente i pola žlice kajenske paprike u prahu. Ostavite smjesu da se ohladi u frižideru i konzumirajte je otprilike sat vremena prije obroka. Ključni faktor u ovom procesu je pridržavanje dijete koja se prvenstveno sastoji od neprerađene hrane, koja uključuje esencijalne zdrave masti, visokokvalitetne proteine, kao i veliku količinu vlakana i povrća i bobičastog voća bogatog antioksidansima u svakoj porciji.