Nedavna informacija u vezi s Bruceom Willisom ostavila je njegove obožavatelje u očaju, jer se čini da se zdravstveno stanje slavnog glumca naglo pogoršalo. Važno je podsjetiti da je Bruce Willis, takoreći ikona Hollywooda u 68. godini života, u februaru prošle godine dobio dijagnozu frontotemporalne demencije. Prethodno mu je dijagnosticirana afazija, govorna mana, a uslijed bolesti donio je tešku odluku o povlačenju iz glume i potpunom povlačenju iz javnog života. 

Bruce Willis posvećuje kvalitetno vrijeme svojoj obitelji, koja često dijeli novosti o njegovom dobrobiti na raznim platformama društvenih medija. Prema pouzdanom izvoru unutar glumčeve obitelji, raste zabrinutost oko preostalog trajanja njegovog života. Prema izvoru, Brus doživljava i dobre i loše dane, no u posljednja dva mjeseca učestalost loših dana značajno je nadmašila one dobre. Prema riječima Glena Gordona Kerona, koji ga je posjetio, objavljeno je da je glumčeva bolest uznapredovala. Prema izvještaju Klixa, čini se da u prve tri minute razgovora prepoznaje moj identitet. Međutim, njegova komunikacija se smanjuje jer je napustio svoju nekoć strastvenu naviku čitanja.

Posljedično, njegove jezične sposobnosti postale su nedostupne. Dok je u njegovoj prisutnosti, može se priznati njegovo postojanje kao Brus i cijeniti njegovo društvo, ali čini se da je želja za životom nestala. Povodom Dana zahvalnosti, ženske članice njegove obitelji, među kojima su i njegova kći Ramer i supruga Ema Heming, podijelile su fotografiju na kojoj sve zajedno pozirale pokazujući kako iskreno uživaju što više vremena provode s njim. U intervjuu za blog Marije Shriver Sunday Paper, Ema je izrazila svoj unutarnji sukob koji proizlazi iz osjećaja krivnje. Priznala je da posjeduje privilegije i resurse koje mnogi drugi nemaju. Osvrćući se na jednostavan čin šetnje kako bi pronašli utjehu, Ema je prepoznala da nemaju svi njegovatelji bolesnih taj luksuz učiniti isto. Nadalje, kada njezina vlastita iskustva dobiju medijsku pozornost, itekako je svjesna bezbrojnih neispričanih priča koje postoje, od kojih svaka zaslužuje empatiju i podršku.

Unatoč okolnostima u kojima se nalazila, izjavila je da je otkrila svrhu u prepričavanju njihove priče, s težnjom da će pružiti pomoć nekome u potrebi. Supruga Brusa Vilisa priznala je da njezina zajednička iskustva imaju značaj za one koji se suočavaju s poteškoćama, nudeći im osjećaj priznanja i empatije, iako u skromnoj mjeri. Prema insajderima koji su upoznati sa situacijom, Bruce je potpuno prekinuo komunikaciju, što su potvrdili i izvori bliski njegovoj obitelji. Brus i njegova supruga Emma ponosni su roditelji dviju kćeri, Mabel (11) i Evelin (9). Osim toga, iz prethodnog braka s glumicom Demi Moore (61), Brus je blagoslovljen s tri kćeri: Rumer (35), Scout (32) i Tallulah (30).

Ne samo da je poznat po ulozi u franšizi “Umri muški”, već je slavu stekao i svojom opsežnom diskografijom i pojavljivanjima u raznim televizijskim serijama. Uz impresivnu filmografiju koja uključuje naslove kao što su “Paklena rupa”, “Grad grijeha”, “Nesalomljivi”, “Armagedon” i, naravno, “Šesto čulo”, već je skupio preko šezdeset filmova. Filmovi u kojima je on prednjačio kolektivno su ostvarili nevjerojatan prihod na kino blagajnama u rasponu od 2,55 do 3,04 milijarde dolara, učvrstivši njegovu poziciju šestog glumca s najvećom zaradom u povijesti.

Tijekom svog profesionalnog puta pobrao je brojna priznanja i neizmjerno obožavanje gledatelja i recenzenata. Bruce Willis, rođen 19. ožujka 1955. u Idar-Obersteinu u Njemačkoj, pojavio se na svijetu kao najstarije dijete Marlene i Davida Willisa. Marlene, Njemica zaposlena u banci, i David, američki vojnik, preselili su cijelu svoju obitelj u Penns Grove, New Jersey, nakon što je David završio službu u vojsci. U ovom novom mjestu, David je nastavio karijeru zavarivača i tvorničkog radnika, brinući se za svoje četvero djece, a Willis je preuzeo ulogu najstarijeg brata i sestre.