Snežana Savić, svestrana umjetnica iz Srbije, ističe se na polju kazališta, filma, televizije i narodne glazbe, pokazujući svoj talent kao glumica i pjevačica. Rođena 6. ožujka 1953. godine u Velikoj Plani, a tijekom 1980-ih i 1990-ih godina stekla je slavu nastupima u televizijskim emisijama “Bolji život”, “Sretni ljudi” i “Obiteljsko blago”, kao i nezaboravnim pjesmama “Tri poljupca”. za sreću“, „Topola 18“ i „Oči u boji“.

Tijekom svog boravka na Fakultetu dramskih umjetnosti (FDU) u Beogradu uspjela je zauzeti svjetla reflektora. U četvrtoj je godini glumila Koštanu, isprva u kazališnoj predstavi, a potom i na televiziji. Njezino tumačenje naišlo je na neizmjerne pohvale i od strane kritičara i od gledatelja. Bivši suprug Snežane Savić u 76. godini na svijet je poželio blizance, kćerkicu Iskru i sina Lazara.

Značajan period Snežana Savić bila je u bračnoj zajednici sa režiserom Dragoslavom Lazićem. Unatoč razvodu, uspjeli su održati prijateljski odnos zbog zajedničke odgovornosti za kćer Anitu. Vrijedi napomenuti da je bivši suprug Snežane Savić u 76. godini dobio blizance. Nakon razvoda od poznate filmske dive, Dragoslav je stupio u brak s Draganom Turkalj, glumicom koja je od njega mlađa čak 32 godine.

Unatoč njihovoj neizmjernoj sreći u njihovoj vezi, njihov najveći izvor boli proizlazio je iz njihove nemogućnosti da začnu djecu. Dragana je ispričala da su bili podvrgnuti višestrukim postupcima umjetne oplodnje u želji da ostvare svoje roditeljske težnje, jer im priroda nije dala tu priliku. Stalno pitanje zašto sam bio podvrgnut kazni i razmišljanje o tome koliko sam zaslužio takvu nesreću mučilo je moje misli. Već postojeća agonija dodatno je pojačana brzim gubitkom oba roditelja, dodajući dodatni sloj boli mojoj već dubokoj patnji.

Čak iu trenucima kada sam preispitivala logiku vantjelesne oplodnje za dobivanje djeteta, Dragoslav je bio uporan u tome da ustrajemo i da se nikada ne predajemo. Dragana je svojedobno podijelila s Hello! bol koju je proživljavala sa svakim neuspjehom, dok je njezin suprug svjedočio njezinoj patnji. Međutim, sreća im se osmjehnula jer su bili blagoslovljeni blizancima, kćerkom po imenu Iskra i sinom po imenu Lazar. Nakon razvoda, Snežana je odlučila da se ne udaje ponovno i zadržala je pozitivan odnos s bivšim suprugom.