Kada sanjamo voljenu osobu koja je preminula, to može poslužiti kao određna vrsta prikaza naših emocija prema toj osobi. Drevna praksa “oneiromancia”, koja potiče iz Babilona, ​​ima fokus na analizu snova, međutim, kada netko sanja preminulu osobu, značenje uveliko varira i u rasponu je od pukog pomaka u vremenu, osjećaja tuge zbog njihovog odlaska, do potencijalnog primanja istinskih poruka kroz pojavu preminulog u snu.

Postoji vjerovanje da kada pojedinac sanja preminulu voljenu osobu nakon razdoblja tugovanja, od pokojnika će dobiti vodstvo ili mudrost. Nasuprot tome, ako se to dogodi neposredno nakon smrti osobe, san može biti zbunjujući ili mu nedostaje značajna poruka. Također je moguće da pokojnik šuti u snu, što služi kao utješna indikacija da je još uvijek prisutan i da bdi nad vama.

Njihov pokušaj je poručiti da je sve u redu. Prema Mooreu, uobičajeno je da naši voljeni koji su preminuli čekaju dok ne završimo s tugovanjem prije nego stupe u kontakt, osiguravajući da se njihova poruka može učinkovito prenijeti. Ako ih sretnete u snu, to znači da su uspješno prešli na “drugu stranu” i da im je dobro. Oni će vam dati do znanja svoju prisutnost, bilo kroz određeni miris, treperavo svjetlo ili određenu pjesmu koja svira na radiju.

Njihova je namjera poručiti vam da će vam dosljedno pružati nepokolebljivu podršku u svim aspektima vašeg života. Kada se uhvatite u koštac s izazovnim životnim izborom, nije neuobičajeno naići na prisutnost svojih voljenih u snu, kao sredstvo prenošenja njihove nepokolebljive podrške vama. Njihova je želja izraziti svoju ljubav prema vama. Njihova jedina namjera je osigurati da ste svjesni njihove ljubavi i brige za vas. Možda vam daju upozorenje. Kada postoji potreba za prenošenjem upozorenja, način na koji se ono iznosi odstupat će od uobičajenog. U carstvu snova, ova se upozorenja manifestiraju u čudnim i neprirodnim oblicima, služeći kao nepogrešivi pokazatelji koje ne treba zanemariti.

Povremeno odluče šutjeti. Iako možda ne izgovaraju riječi tijekom sna, posjeduju izvanrednu sposobnost telepatskog prijenosa misli. Jednostavan osmijeh i graciozan odlazak služe kao njihov suptilan, ali snažan način da vas uvjere da marljivo paze na vas. U našoj kulturi postoji intrigantno vjerovanje da ako nas preminula osoba pozove da budemo s njom u snu, strogo se savjetuje da to ne prihvatimo, jer se to smatra vrlo zlokobnim znakom.