Potraga za nestalom dvogodišnjom djevojčicom Dankom Ilić zaokupila je cijelu regiju, a svi se sa zebnjom nadaju njenom sigurnom povratku. Nestanak Danke Ilić postala je središnja vijest koja je ujedinila Srbiju i okruženje. Timovi za potragu i spašavanje marljivo pretražuju kanale duge 10 kilometara, pomno ispitujući sve potencijalne dokaze koji bi mogli pomoći u istrazi.

  • Marko Nicović, bivši načelnik policije u Beogradu i član Svjetske udruge šefova policija, istaknuo je važnost provođenja temeljite istrage o svim osobama koje su prešle granicu od Dankina nestanka, što je ranije spominjao u intervjuu za medijima.

Došlo je do značajnog porasta široko rasprostranjenog problema trgovine djecom, posebno kada su u pitanju djeca određene dobne skupine. S obzirom na ovaj zabrinjavajući trend, od iznimne je važnosti da agencije za provođenje zakona daju prioritet svojim resursima nadzoru graničnih prijelaza. Kad dijete netragom nestane, to bi moglo značiti da su ga otele osobe koje su stručne za ovu nedozvoljenu radnju ili da očevici posjeduju ključne informacije o nestanku, pojasnio je Nicović.

  • Kako je već rečeno, očekuje se vještačenje telefona Dankine majke kako bi se dali odgovori do točnih informacija.

U kontinuiranim naporima da se otkrije istina o nestanku djevojčice, poduzete su hitne mjere da se mobitel majke Danke Ilić preda na vještačenje. Nedavni događaji otkrivaju da vlasti trenutno pomno ispituju njezine komunikacijske zapise kako bi identificirale sve potencijalno zabrinjavajuće interakcije ili povezanosti povezane sa situacijom njezine kćeri. Ovo važno ažuriranje osigurao je pouzdani insajder koji je blisko uključen u istragu.

Kako javljaju novinari Kurira sa lica mesta, trenutna potraga koncentrisana je na konkretno područje Brestovačke reke, udaljeno svega tri kilometra od kuće i imanja gde je Danka poslednji put uočena. Sinoć su srbijanske vlasti dobile novi trag u svojim tekućim naporima da pronađu Danku Ilić, nestalu iz grada Bora. Prema nepotvrđenim izvješćima, vjeruje se da je djevojčica možda uočena u Beču, navodno u društvu dvije osobe iz Rumunjske. Naša policija odmah je stupila u kontakt sa svojim austrijskim kolegama i podijelila video snimku i sve bitne detalje s Europolom.

Upravo je u tijeku rad na toj specifičnoj stazi, pri čemu je značajan naglasak na razini intenziteta. U slučaju da stanovnik Beča sretne mladu djevojku, od iznimne je važnosti da odmah obavijesti nadležne službe. Šesti dan traje potraga za Dankom Ilić, djevojkom iz Bora koja je nestala u naselju Banjsko Polje u utorak u 13.45 sati. Danka je posljednji put viđena u ljubičastim hlačama i maslinastozelenom sakou prije iznenadnog nestanka. U dobi od dvije godine ima prekrasnu smeđu kosu, zadivljujuće smeđe oči i visoka je otprilike 85 cm. Na režnjici lijevog uha visi joj bradavica, veličine oko 1 cm, dok vanjsku stranu lijeve nadlaktice, blizu leđa, krasi madež nepravilnog oblika, nešto tamniji od prirodnog tena.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić je prilikom obilaska aerodroma “Pukovnik-pilot Milenko Pavlović” u Batajnici izvijestio o tijeku potrage za Dankom Ilić, nestalom u Banjskom polju. Vrijedni i predani policajci dobili su visoke pohvale predsjednika Vučića, koji je i dalje optimističan u pogledu potrage koja je u tijeku.

Predsjednik Vučić izrazio je duboko poštovanje za njihovu nepokolebljivu predanost služenju danju i noću, nadilazeći svoje dužnosti. Njihova učinkovitost u promptnom obavještavanju o svim novim događajima, čak i u kasnim satima kao što je večeras, nije prošla nezapaženo. U šest i trideset navečer počinje marljiv rad dok pojedinci marljivo ispunjavaju svoje zadatke i pomno istražuju svaki aspekt. Predsjednica je pohvalila njihovu odlučnu predanost osiguravanju svjetlije budućnosti za sve te izrazila optimizam da će se istina iu ovom konkretnom slučaju uspješno otkriti.