Prijelaz iz neobičnog seoskog krajolika u viši sloj bečkog elitnog društva zasigurno se mora smatrati izazovanim putem ali čini se da je naša glasovita vokalna senzacija, Dragana Mirković, bez muke prošla taj put, osvojivši publiku širom zemlje dok je na rasprodanim stadionima promovirala melodije “Južnog vetra”.

Pojava fotografije koja bilježi Draganine rane dane njezine karijere nedavno se pojavila na raznim platformama društvenih medija, ostavivši mnoge pojedince zapanjene nevjerojatnom transformacijom kroz koju je prošla. Nedvojbena je značajna razlika između njezina nekadašnjeg i sadašnjeg izgleda, posebice u usporedbi s Mirkovićevom. Nakon udaje za bečkog poduzetnika Tonija Bjelića 1999. godine, Dragana se privremeno povukla iz javnosti i karijeru stavila na čekanje sve do 2004. kada se vratila sa svježim albumom. Iznenađujuće, njezini su se obožavatelji, unatoč tome što je prošlo mnogo godina, još uvijek sjećali njezinog razigranog osmijeha, kovrčave kose i prepoznatljivog stila koji je njegovala tijekom godina, upotpunjen minimalističkom šminkom koja je tada bila u trendu.

Nakon udaje za bečkog poduzetnika Tonija Bjelića 1999. godine, Dragana se privremeno povukla iz javnosti i karijeru stavila na čekanje sve do 2004. kada se vratila sa svježim albumom. Iznenađujuće, njezini su se obožavatelji, unatoč tome što je prošlo mnogo godina, još uvijek sjećali njezinog razigranog osmijeha, kovrčave kose i prepoznatljivog stila koji je njegovala tijekom godina, upotpunjen minimalističkom šminkom koja je tada bila u trendu. Društvene mreže nedavno su osvijetlile fotografiju iz ranih dana Draganine karijere, koja je izazvala val čuđenja njezinom nevjerojatnom transformacijom. Oštar kontrast između njezinog prijašnjeg izgleda i sadašnjeg je neosporan, a poznato je da se podvrgnula zahvatu korekcije nosa. Vrijedi napomenuti da je uvijek bila otvorena oko ove odluke, ističući da je motivirana zdravstvenim problemima, a ne čisto estetskim razlozima.

Tijekom tog razdoblja vidljivo je da se umjetnica, poznata po svom zadivljujućem glasu, nije ograničila na puko uljepšavanje; poduzela je korake kako bi poboljšala svoj izgled korigirajući zube i podvrgnuvši se estetskim tretmanima zatezanja kože lica. Unatoč vidljivim znakovima starenja na licu, jer je u šestom desetljeću, pjevačica je uspjela doživjeti potpunu transformaciju, kako su mnogi primijetili. Međutim, standardi ljepote u industriji zabave koji se stalno razvijaju i stalna potreba za održavanjem mladolikog imidža naveli su sve na potragu za izvorom mladosti. U dobi od 15 godina izdala je svoj debitantski singl i ubrzo postala najmlađa pjevačka senzacija u bivšoj Jugoslaviji. Tijekom svoje karijere producirala je preko 20 albuma, prodanih u nevjerojatnih 700.000 primjeraka.

Godine 1993. Udruženje radio postaja Srbije proglasilo ju je pjevačicom desetljeća, a dijaspora ju je prepoznala kao drugu najomiljeniju osobu u Saveznoj Republici Jugoslaviji (SRJ). Njezin talent prepoznat je brojnim priznanjima, uključujući devet prestižnih nagrada popularnosti, a 2008. bugarski televizijski kanal “Balkanika” ju je proglasio najslavnijom pjevačicom na Balkanu. Njezini koncerti okupili su i do 50.000 ljudi, a tijekom nezaboravnog nastupa u Leskovcu 2018., procjenjuje se da se oko 80.000 obožavatelja pridružilo pjevanju s njom. Također se okušala u glumi, preuzevši glavnu ulogu u filmu “Slatki snovi” i pojavivši se u još dvije austrijske produkcije.

Tijekom intervjua često je isticala radosnu i bezbrižnu prirodu svog odrastanja. Njezine težnje uključivale su karijeru turističkog vodiča nakon završetka studija engleskog jezika. Dok je inače gravitirala ka živahnoj glazbi, rado je slušala djeda Dragutina kako vješto svira harmoniku. Već u prve četiri godine osnovne škole prepoznat je njezin izniman talent, što je rezultiralo brojnim solističkim nastupima na školskim priredbama i natjecanjima. Potom je svoje pjevačke sposobnosti pokazala na feštama u Kasidolu i okolici, plijenivši pažnju renomiranih glazbenika u Beogradu.