Uvjereni smo da se svi možete prisjetiti razornih poplava koje su poharale Balkan 2015. godine. Za to vrijeme gotovo 200.000 pojedinaca našlo se bez doma, a sada je slična nesreća zadesila i narod Afrike. U posljednje tri sedmice, lokalne vlasti su nas obavijestile da je više od 100.000 osoba uspješno spašeno iz regija u pakistanskoj provinciji Pendžab koje su teško pogođene poplavama.

U posljednje vrijeme akcije spašavanja su proširene zbog izlivanja rijeke Sutlej, što je izazvalo velike poplave u okolnim područjima. Proces evakuacije ovih pogođenih osoba započeo je u julu kao rezultat toga što je susjedna Indija preusmjerila vodu sa svojih brana u rijeku Ravi, koja teče iz Indije u Pakistan.

Obilne kiše koje su uslijedile dovele su do poplave rijeke Sutlej, što je navelo lokalne vlasti da preduzmu akciju i evakuišu stanovnike koji žive u neposrednoj blizini. Nacionalna agencija za upravljanje katastrofama objavila je saopštenje u kojem potvrđuje da je vodostaj rijeke Ravi za sada u normalnim granicama, ali se predviđa porast vodostaja rijeke Sutlej u narednoj sedmici. Emina Jahović, poreklom iz šarmantnog grada Novog Pazara, nesumnjivo je krenula na putovanje koje izaziva strahopoštovanje i koje ju je iz dubine skromnih početaka dovelo do velikih visina slave i priznanja koje prevazilaze granice Srbije i regiona u okruženju.

Njeno ime postalo je sinonim za muzičko umijeće, zadivljujući publiku nadaleko. Kako njena muzika prevazilazi granice, Emina Jahović je dokaz snage istrajnosti i transformativne prirode talenta. Njena priča služi kao inspiracija kako umjetnicima tako i pojedincima, podsjećajući nas sve da čak i usred životnih iskušenja i nevolja, istinska strast i nepokolebljiva odlučnost mogu utrti put do veličine.