U gradu Beogradu nalazi se Vlado Kalember. Beograđani su sinoć priredili zaista nezaboravan koncert Jurice Pađena, pjevača “Aerodroma”. Uz njega je pozornicom krasilo mnoštvo kolega glazbenika, a posebno oduševljenje publike izazvao je Vlado Kalember. U dvorani MTS-a, na binu je izašla poznata jugoslavenska zvijezda, poznata po osebujnom hrapavom glasu, koja je u vlastitoj obradi popularnih pjesama “Divljakuša” i “Ana” evocirala uspomene na slavnu prošlost nacije.

  • Oni stariji naraštaji rado se sjećaju njegovog nastupa uz Izoldu Barudžiju na Eurosongu 1984. godine, gdje su osvojili publiku pjesmom Ćao, amore. Nadalje, na televizijskim ekranima i dalje se vrti kultni video u kojem on i Lepa Brena pjevaju “Jugoslovenku”. Vlado Kalember, jugoslavenski i hrvatski rock pjevač, s godinama je stekao reputaciju slamanja ženskih srca. Svojim šarmom i zanosnim osmijehom istaknuo ga je kao jednog od najatraktivnijih muškaraca u javnosti. Unatoč jednom osmogodišnjem braku s tri desetljeća mlađom violončelisticom Anom Rucner, par se razveo sporazumno i nastavio jedno drugome pružati nepokolebljivu podršku.

U 70. godini života teško je povjerovati da je Vlado Kalember, koji je svojedobno bez muke osvajao glazbenu scenu i plijenio najljepše žene regije, još uvijek pun vitalnosti i mladolikog izgleda. Rođen je u Strumici 26. travnja 1953. godine. Formiranje rock benda Srebrna krila može se pratiti od 1978. godine kada ga je on osnovao. Zapaženo postignuće ostvarili su 1984. godine kada su on i Izolda Barudžija ponosno predstavljali Jugoslaviju na Eurosongu, izvodeći nezaboravnu pjesmu “Ćao, amore”.

  • Nakon dvije godine napušta Srebrna krila i kreće na put kao solo umjetnik. Nakon toga postaje dio ansambla 4 asa uz Juricu Pađena, Rajka Dujmića i Alena Islamovića. Godine 2012. ponovno se okuplja s bendom Srebrna krila. Njegovo rodno mjesto je Strumica, gdje je njegov otac bio vojnik. Njegovi roditelji Mićo i Julka bili su iz Liča, a Mićo je iz Oravca kod Korenice. S dva mjeseca preselio se u Zagreb zajedno s roditeljima i starijom sestrom Mijom. Zagreb mu je postao dom, gdje se školovao i ostao. Njegov otac je bio taj koji je kupio njegovu prvu gitaru, dok je njegov djed po majci bio zaslužan za nabavku njegovog početnog zvučnika. Ana Rucner, violončelistica, bila mu je supruga, a zajedno imaju sina Darjana.

BONUS TEKST:

Koncept zdravlja obuhvaća više od puke odsutnosti bolesti; uključuje stanje potpunog blagostanja u smislu fizičkog, mentalnog i socijalnog aspekta. Za održavanje dobrog zdravlja ključno je usvojiti holistički pristup koji uključuje različite čimbenike poput redovite tjelovježbe, hranjive prehrane, dovoljno sna, emocionalne stabilnosti i jakih društvenih veza. Održavanje tjelesnog zdravlja uključuje cjelokupno stanje tijela, uključujući bitne pokazatelje poput krvnog tlaka, razine kolesterola, težine i fizičke spremnosti.

Redovita tjelesna aktivnost ključna je za održavanje tjelesne dobrobiti jer potiče snagu mišića i kostiju, a istovremeno smanjuje vjerojatnost razvoja bolesti poput bolesti srca, dijabetesa i pretilosti. Značaj mentalnog zdravlja jednak je značaju tjelesnog zdravlja. To uključuje različite aspekte, poput emocionalnog zdravlja, upravljanja stresom, emocionalne regulacije i pozitivne slike o sebi. Njegovanje mentalnog zdravlja uključuje bavljenje rutinskim praksama kao što su meditacija, vođenje dnevnika ili terapija za održavanje emocionalne ravnoteže.

Kvaliteta i stabilnost naših odnosa s drugima definira društveno zdravlje. Za očuvanje društvenog zdravlja ključno je njegovati snažne veze, tražiti podršku od voljenih osoba i aktivno se uključiti u naše zajednice. Holistička perspektiva ključna je u prepoznavanju složenosti zdravlja i potrebe za kohezivnim pristupom osobnoj dobrobiti. Postizanje skladnog životnog stila koji njeguje dobrobit na više frontova najvažnije je u njegovanju života većeg zadovoljstva i ispunjenja.