Rođeni 26. travnja 1978. u Bihaću, Saša i Dejan Matić na svijet su stigli ranije nego što su očekivali. Iako je njihova majka Dragica imala mirnu i bez problema trudnoću, okolnosti su krenule nepredviđenim preokretom i dobili su prijevremene trudove. Blizanci, rođeni u šestom mjesecu trudnoće, brzo su prebačeni u zagrebačku bolnicu gdje im je pružena hitna specijalizirana skrb u inkubatoru. Trenutačno se čini da oklijevaju razgovarati o tome, ali postoji priča koja okružuje njihov početak postojanja koja sugerira da su rođeni u dobrom zdravlju.

  • Tragično, pogreška koju je počinila medicinska sestra rezultirala je razornom posljedicom trajnog sljepila. Dejan Matić ranije je izrazio uvjerenje da je ovaj incident posljedica nemara. Otvoreno je priznao svoju odluku da neće ulaziti u pojedinosti ili nastaviti istragu o odgovornim pojedincima, uključujući njihovu profesionalnu ulogu (bez obzira jesu li bili liječnik ili medicinska sestra). Ako se utvrdi da je incident bio rezultat nemara, postoji opravdana zabrinutost oko njegove povezanosti s prijevremenim porodom, što zahtijeva daljnju istragu. U tijeku su rasprave o mogućnosti da pjevači vrate svoj vid kirurškim zahvatima. Međutim, sugerira se da je Saša, u svojoj nepokolebljivoj podršci bratu, donio odluku da odustane od operacije, čime su mu se povećali izgledi za vraćanje vida. Ova izjava je potpuno neutemeljena.

Predlažu provođenje eksperimenata na nama, ideji kojoj se naši roditelji i mi sami žestoko protivimo.Zabrinjavajuće je što se o ovoj temi godinama raspravlja bez vaše svijesti. Saša Matić otvoreno priznaje da su dvije najneugodnije i najmanje omiljene teme: je li između brata i mene bilo nesuglasica i što mi je s vidom. Njihovo oštećenje vida nije utjecalo na svakodnevni život braće. Naprotiv, prkosili su svim očekivanjima i ostvarili zapažene podvige.

  • Nedavno je internetom kružila dirljiva slika na kojoj su ova simpatična braća i sestre iz Dervente u čvrstom zagrljaju, žudeći za životom punim radosti i zadovoljstva. Saša Matić, poznat i kao Aleksandar Matić, poznati je srpski folk pjevač. Rođen je 26. travnja 1978. godine u Bihaću, sretno je oženjen, otac dvoje djece, a trenutno živi i radi u Beogradu. Naime, Saša Matić je brat blizanac cijenjenog pjevača Dejana Matića, a obojica su slijepi od rođenja. Još od malih nogu Saša je pokazivao prirodnu sklonost prema glazbi te se školovao u prestižnim glazbenim školama u Beogradu. Godine 2001. objavio je svoj vrlo popularan debitantski album “Maskara”. S obitelji nastanjen u Drvaru, na svijet je došao u bolnici u Bihaću zbog nepostojanja porodilišta u njegovoj općini. U životu ga prati brat blizanac. Saša i Dejan Matić, slijepi od najranijih trenutaka, dijele iste roditelje, Zoricu i Zorana.

Blizanci su doživjeli radosno i bezbrižno djetinjstvo dok su njihovi odani roditelji brinuli o tome da svaka njihova potreba bude zadovoljena, unatoč izazovnim vremenima. Prerano rođeni našli su se u zagrebačkoj bolnici gdje su nakon nekoliko dana u inkubatoru tragično izgubili vid. Unatoč tome, ovaj neuspjeh nije spriječio njihov normalan rast, brigu o sebi ili razvoj njihovih izvanrednih glazbenih talenata. Od trenutka rođenja, blizanci su dijelili neraskidivu vezu. Unatoč sljepoći, Saša sebe nikad nije doživljavao drugačijim. Od malih nogu blizancima su roditelji Zoran i Zorica usadili osjećaj samopouzdanja.

  • Učili su ih samostalno obavljati svakodnevne zadatke, poput pospremanja kreveta i slaganja odjeće. Ovaj rani odgoj u njima je potaknuo snažan osjećaj neovisnosti. U dobi od tri godine počeli su se javljati njihovi glazbeni talenti. Posebno mjesto u njihovim srcima imale su dvije pjesme – jedna Olivera Dragojevića i druga “Druže tito mi ti se kunemo”. Potonja pjesma, koja se naveliko pjevala u Drvaru, mjestu koje se često naziva i “Titovim Drvarom”, privukla je pažnju mnogih zbog iznimnih glazbenih sposobnosti blizanaca. Usklađujući se u dva glasa, njihov je talent zablistao. Njihov glazbeni put dodatno je njegovala Sašina baka koja mu je kupila harmoniku za sviranje. Kombinacija sviranja i pjevanja donijela je neizmjernu radost blizancima.