Pjevač Savo Perović prisjeća se svog 18. rođendana, kada je briznuo u plač tokom “Lepe Brene”. Naime, Savo Perović otkrio je da ranije nije imao financijskih mogućnosti za proslavu rođendana, pa je 18. proveo skromno. – Sjećam se svog 18. rođendana i mama mi je čestitala, tada nismo imali novaca za veliko slavlje, sjećam se da smo u autu išli kod tete na ručak.

  • U to vrijeme je bilo moderno naručivati ​​čestitke na radiju, a moja mama je napisala jednu divnu poruku koja se čitala na radiju, pa je došla pjesma Lepe Brene “Ja nemam drugi dom” i toliko smo plakali. Zaista sam blagoslovljen i ispunjen ljubavlju i ponekad riječi znače više od svega na svijetu. Druga stvar je da kad mi se rodio brat, imala sam deset godina i taj trenutak s tatom dok sam ga čekao u bolnici bio mi je nešto najbolje, divan osjećaj i uspomena. “, rekao je. Skoro je otišao u zatvor. Savo je nedavno s kolegicom Višnjom Petrović boravio u Dubaiju i zbog neobičnih okolnosti zamalo su uhićeni. – Ja sam užasna. U šali smo se slikali ispred Burj Khalife i svaki sat je svirala neka glazba dok je fontana radila.

Baš tada je počela svirati istočnjačka glazba i počeli smo plesati na tu glazbu neko vrijeme, a on je panično vikao “prestani, ne znaš odakle si došao” i tako dalje. Pogledali smo ga kao: “Je li ovo ludo?” Doslovno u roku od trideset sekundi pojavilo se osiguranje i zamolilo nas da pokažemo telefone kako bi vidjeli što snimamo. I onda je trebalo poslati, i čekati, i uzeli su mi broj telefona, moju putovnicu, i zapravo su nas držali kao taoce pola sata i nisu nam dali da se pomaknemo dok nisu dobili zeleno svjetlo da je snimka u redu.

  • Sat vremena kasnije slavili smo moj rođendan da bih ja mogao proslaviti svoj u zatvoru. “, rekla je pjevačica. Lepa Brena, čije je pravo ime Fahreta Jahić-Živojinović, jedna je od najvećih i najpoznatijih pop zvijezda na području bivše Jugoslavije i šireg Balkana. Rođena je 20. listopada 1960. godine u Tuzli, Bosna i Hercegovina. Brenna je popularna zbog svojih glazbenih skladbi, karizme, energije i nastupa na pozornici. Njezin glazbeni stil uključuje različite žanrove uključujući pop balade, narodnu glazbu i glazbu za ples. Njena karijera započela je sredinom 1970-ih, a prvi album “Čačak, Čačak” objavila je 1982. godine. Od tada je objavila više od 20 albuma i postigla brojne hitove koji su postali himne generacija, među kojima su “Mile voli disko”, “Jugoslovenka”, “Ti si moj greh”, “Živela Jugoslavija”, “Čačak” , čačak ”, “Luda za tobom”, “Pazi kome zavidiš”, “Nije bitno pjevaš li ili ne pjevaš” i mnoge druge.

Njezina je popularnost poprimila svjetske razmjere, a Brenna je bila prva pjevačica s prostora bivše Jugoslavije koja je nastupala u mnogim zemljama svijeta, od Sjedinjenih Država do Australije. Osim glazbenog rada, Lepa Brena poznata je i po svom sudjelovanju u filmovima. Pojavila se u nekoliko domaćih filmova, od kojih je najpoznatiji ‘Hajde da se volimo’ iz 1987., koji je postao kultni film i postigao veliki komercijalni uspjeh.

  • Brenna je također poznata po svojim dobrotvornim aktivnostima i humanitarnom radu. Sudjelovala je u mnogim inicijativama usmjerenim na pomoć osobama u nepovoljnom položaju i bolesnima. Osim toga, Brenna je poslovna žena. Zajedno sa suprugom, nogometnom legendom Slobodanom Živojinovićem, vodi nekoliko biznisa, uključujući restorane, hotele i proizvodnju vina. Lepa Brena ostavila je trajan trag na balkanskoj glazbenoj sceni i nastavlja uživati ​​veliku vidljivost i poštovanje u cijeloj regiji.