U Srbiji je primetno poskupljenje pojedinih pakovanja uložaka, pri čemu su neka dostigla i čak 699 dinara. Ovo povećanje cijena privuklo je pažnju djevojaka i žena širom zemlje. Na popularnoj društvenoj medijskoj platformi Twitter pojavio se post sa zadivljujućim slikama pakovanja uložaka. U pakovanju je predstavljena impresivna količina od 22 i 24 uloška, ​​po ceni od neverovatnih 519 odnosno 699 dinara.

Ove vizuelno privlačne fotografije brzo su privukle pažnju korisnika, potaknule diskusije i izazvale značajan angažman unutar online zajednice. Ispod ove objave nalazili su se različiti komentari korisnika koji su, čini se, bili zatečeni spomenutim previsokim cijenama, na što ukazuju iznenađene i šokirane reakcije žena koje su učestvovale u raspravi. U mašinu ubacujem 700 dinara. Da budem iskren, platiti 350 dinara za kertridže je za mene prilično značajan iznos. Kako je navedeno u prvom komentaru, navodi se da je u Hrvatskoj pakovanje patrona skuplje za 124 dinara i košta 519 dinara.

Unutar odjeljka za komentare, žene su se uključile u burne rasprave ne samo o ukupnom kvalitetu proizvoda, već su stavile značajan naglasak na postojanje brojnih alternativnih paketa koji su relativno pristupačniji. Jedna korisnica izrazila je užasnutost zbog prevelike cijene osnovne medicinske potrebe za žene. Strastveno su tvrdili da tako vitalna stavka ne bi trebalo da ima tako visoku cenu i sugerisali da bi trebalo da bude lako dostupna bez ikakvog finansijskog opterećenja.

Razočaranje korisnika je bilo opipljivo jer su isticali potrebu za pristupačnošću i priuštivom, izražavajući svoje nezadovoljstvo trenutnom situacijom. Osim toga, bilo je i nekoliko slučajeva bezbrižnih i komičnih primjedbi. Jedan korisnik na ovoj društvenoj mreži samouvjereno je izjavio da sada imaju jasno razumijevanje šta će kupiti svojoj supruzi na predstojeću godišnjicu.