Samouvjerenost Enza Ferrarija cvjetala je usporedo s njegovim sve većim bogatstvom, a on je bio neizmjerno ponosan na svoju sposobnost skupljanja milijuna od skromnih početaka. Uz sve ostalo, te je milijune skupio baveći se karijerom koja mu je donijela golemu radost.

Dok je prisustvovao njegovoj inauguralnoj automobilskoj utrci zajedno sa svojim ocem i bratom, spoznaja ga je pogodila poput munje. U tom je trenutku otkrio svoj životni poziv: posjedovati vozilo neusporedive brzine, sposobno nadmašiti sva druga. I tako, rođenje Ferrarija. Encove ambicije nikada nisu bile usmjerene na stvaranje običnog osobnog automobila; njegovo postojanje vrtjelo se oko svijeta utrka. Unatoč tome što je zbog svoje ambiciozne prirode optužen za smrt više vozača, Enco je ostao odlučan i odbijao se baviti prošlošću.

Uz njegove kaotične profesionalne napore, Encov romantični život bio je jednako nekonvencionalan. Dok je radio za Alfa Romeo, Enco je susreo Lauru Domeniku Gorel. Mišljenja o Lauri su bila različita, neki su tvrdili da dolazi iz bogate sredine, dok su drugi nagađali da je radila kao prostitutka. Pričalo se da Enco nije imao posebne standarde i da bi se upustio u intimne susrete sa svakom ženom koja je to htjela. Laurina transformacija u gospođu Ferrari označila je početak burnog braka, pogoršanog dolaskom Encove majke u njihovo kućanstvo. Laura i Adalgiza gajile su duboki međusobni prezir jedna prema drugoj, ostavljajući Enca da djeluje kao vječni posrednik. Tražeći utjehu usred kaosa, Ferrari je pronašao utočište u svojoj nepokolebljivoj strasti prema automobilizmu. Tek nekoliko mjeseci nakon njihovog vjenčanja, nastavio je s profesionalnim bavljenjem, svim srcem uronivši u utrke i sve popratne elemente.

Unatoč njegovim izvanrednim postignućima u poslovnom području, Ferrarijev osobni život bio je pokvaren nesretnim okolnostima. Godine 1932. dobio je sina kojeg je s ljubavlju nazvao Dino Ferrari u čast svog preminulog brata Alfreda. Nažalost, dječak je od rođenja bolovao od mišićne distrofije, iscrpljujućeg stanja koje će postupno odnijeti njegov život. Nakon nekog vremena Ferrari susreće Linu Larni, ženu koja će ostaviti neizbrisiv trag u njegovoj budućnosti. Unutar godinu dana nakon prvog susreta, Lina i Ferrari postaju roditelji nezakonitog sina Piera. Kao rezultat toga, Enzo se sada smatra odgovornim za dvije obitelji, jednu koja živi u Modeni, a drugu u Maranellu.

U Maranellu je imao društvo Line i Pjere, dok je u Modeni njegov odnos s Laurom i njihovim nejakim sinom bio pun poteškoća. Dinovo zdravlje se sve više pogoršavalo, a Enzo nije štedio truda da pomogne svom najstarijem sinu. Nabavljao je najbolje lijekove iz cijeloga svijeta i tražio stručnost vrhunskih liječnika, no njihovi su se napori pokazali uzaludnim. U dobi od 20 godina Dino je preminuo, ostavljajući Enca s nesretnom okolnošću da se nije mogao razvesti od Laure zbog zakonskih ograničenja u Italiji, unatoč njihovoj sada otuđenoj vezi.

Unatoč tome, on nastavlja život s Linom, a Pjer će naslijediti tek nakon što umre Encova prva žena Laura. Enco, u međuvremenu, nije dvojio. Kružile su glasine da se upustio u intimne odnose s više od 3000 žena. Nije ni čudo, s obzirom na to da posjeduje dvije osobine koje su vrlo privlačne mladim i zapanjujućim ženama: samouvjerenost i bogatstvo. Međutim, Enzo Ferrari, unatoč svom cijenjenom statusu, nije bio bez mana. Među njima je bila i njegova borba s klaustrofobijom, stanjem koje ga je spriječilo da ikada kroči nogom u zrakoplov ili uđe u dizalo. Zapravo, u prošlosti je imao jaku averziju prema napuštanju svoje vile, radije je ostajao unutar njezinih granica. Sin Enza Ferrarija ispoštovao je očevu posljednju želju položivši ga u obiteljsku grobnicu uz vlastitog oca, a tek je tada, okružen svojim najmilijima, novinarima objavio da je Enzo Ferrari preminuo u dobi od 90.