Pevačica Milica Pavlović je tokom 2022. godine uspela da postigne savršenu liniju bez potrebe za odricanjem od svojih omiljenih namirnica.

Zbog obima profesionalnih obaveza koje joj ne ostavljaju dovoljno vremena za redovno vežbanje, Milica je odlučila da pronađe alternativni pristup održavanju vitke figure. Po preporuci lekara, opredelila se za Japansku banana dijetu, koja joj je pomogla da izgubi čak deset kilograma.

„Prijatelji su mi govorili o ovoj vrsti ishrane, pa sam se odlučila da se informišem putem interneta, a svima bih preporučila da isto urade. Naravno, uz prethodnu konsultaciju s lekarom. To je ključno. Svako mora pronaći ishranu koja najbolje odgovara njegovom metabolizmu“, nedavno je izjavila Milica za domaće medije.

Što se tiče Miličine dijete, za doručak se preporučuje konzumiranje čak tri banane, uz mogućnost pijenja samo vode ili, eventualno, čaše nemasnog mleka.

Kada je reč o ručku, opcije uključuju dinstano povrće sa junećim mesom, riblju čorbu ili integralne testenine sa paradajz sosom.

Večera je fokusirana na grilovanu ćuretinu ili ribu. U jelovniku se nalaze samo dve vrste salata – zelena ili kupus salata, koje se mogu konzumirati uz bilo koji obrok.

Dijeta zabranjuje konzumaciju grickalica, a jedina dopuštena užina između obroka je banana, s tim da prođe najmanje četiri sata između obroka. Poslednji obrok treba završiti do 20 sati, a dijeta traje ukupno 12 dana.