Pevačica Dragica Radosavljević Cakana već dugi niz godina uživa u skladnoj bračnoj zajednici sa uglednim advokatom Nebojšom Negićem. Njihovu ljubavnu priču oblikuje niz preokreta, počevši od Cakaninog razvoda od prvog supruga, s kojim je dobila divnu ćerku Maju.

 

 

 

Cakana nikada nije skrivala svoja osećanja, bilo da je reč o ljubavi ili ljubomori, što je jasno pokazala u jednom izlaganju gde je ispričala svoje neobične avanture u praćenju svog supruga. Opisala je kako je osetila nesigurnost u stomaku, što ju je navelo na neobičan postupak. Maskirala se s prijateljicom, koristeći crvenu periku i karmin kako je ne bi prepoznali. Sakrila se u mraku, posmatrajući svaki pokret supruga i njegove pratnje. Sve je bilo pod lupom, a ona je pažljivo analizirala njihov odnos. Bez obzira na njen strah i nesigurnost, nikada nije reagovala ishitreno, već je prekidala situaciju pre nego što bi eskalirala u dramu. Na kraju, svi su se zajedno smejali.

Iako se danas smeje tim situacijama, Cakana priznaje da više ne bi ponovila iste postupke. To su bile avanture pre dve i po decenije, dok su bili mlađi i manje iskusni. Sada, kako kaže, zreli su ljudi koji veruju jedno drugom i nema mesta za ljubomoru.

Cakana je oduvek bila privlačena lepotom muškaraca, a kao i većina žena u bivšoj Jugoslaviji, bila je zaljubljena u popularnog Zdravka Čolića. Otkrila je svoje tajne simpatije u jednoj televizijskoj emisiji, priznavši da je imala osećanja prema Čoliću, ali i da je obožavala Dragan Nikolića. Svojom iskrenošću, Cakana je još jednom pokazala svoju autentičnost i toplinu.

BONUS TEKST

Anis (Pimpinella anisum) je biljka koja potiče iz Egipta i Male Azije, a zbog svog aromatičnog mirisa postao je popularan još u srednjem veku. Tokom vekova, uzgoj anisa proširio se na srednju Evropu, gde se danas koristi kao cenjen začin u mnogim poslasticama i jelima.

Već u doba Rimljana, poznat je bio povoljan uticaj anisa na ljudski sistem za varenje, te su poslastice s ovim začinom često služene na kraju bogatih obroka kako bi se sprečile eventualne probavne smetnje.

Anis se i danas preporučuje kao efikasan prirodni lek za lečenje organa za varenje. Posebno je koristan za otklanjanje žgaravice, mučnine, nadimanja, gasova i grčeva u stomaku. Takođe olakšava varenje hrane, posebno ako se konzumira na kraju obroka.

Glavni razlog lekovitosti anisa leži u njegovom eteričnom ulju. Anisovo ulje ima povoljan uticaj na organe za disanje, potenciju, centralni nervni sistem, nesanicu, cirkulaciju, srce, želudac, kao i na regulaciju menstrualnog ciklusa.

Anis je čest sastojak raznovrsnih čajeva protiv nadimanja i gasova, kao i čajeva za kašalj i bronhijalnu astmu. Takođe je koristan za dojilje jer podstiče lučenje mleka.

U kuhinji i u lekovite svrhe koriste se semenke anisa, koje mogu biti cele, izgnječene ili samlevene. Za pripremu čaja, preporučuje se blago gnječenje semena, prelivanje kipućom vodom i ostavljanje da odstoji oko 15 minuta pre konzumiranja.

Seme anisa može se kombinovati s drugim biljkama u lekovite svrhe ili radi poboljšanja arome. Eterično ulje anisa često se dodaje likerima, kao što je poznati liker Anissete, koji povoljno deluje na bronhije i pomaže u lečenju bronhitisa i astme, te suzbija grčeve u stomaku.

Na kraju, zanimljivo je napomenuti da grickanje semenki anisa može zaustaviti stucanje.