Muzički umjetnik Mile Kitić već godinama očarava publiku svojim nastupima i hitovima na domaćoj estradi. Iako se čini da je njegov privatni život široko poznat, zapravo, ima mnogo toga što većina ljudi ne zna o njemu. Mile Kitić, jedan od najistaknutijih folk pevača bivše Jugoslavije, dugo je bio član legendarnog benda “Južni vetar”, a mnogi nisu upoznati s njegovim pravim imenom.
Gostujući u jednoj televizijskoj emisiji, Mile je otkrio što piše u njegovoj ličnoj karti. – Moje ime po rođenju je Milojko, izjavio je pevač u jednom intervjuu na televiziji “Pink”. U dugogodišnjem braku s koleginicom Martom Savić, Mile ima ćerku Elenu, koja takođe sledi porodičnu tradiciju i bavi se pevanjem.
Miletova  supruga, Marta Savić, nedavno je otvorila srce o njihovom braku s Miletom, ističući da planiraju da ovu godinu okrunu brakom i pred Bogom. – Mile i ja ne raspravljamo se često. Ne mogu se ni sjetiti kada smo se posljednji put posvađali. Možda kada je Elena bila mala. S godinama zajedničkog života, postali smo nerazdvojni. Razumijemo se i kada šutimo. Pružamo ljubav i podršku jedno drugom, i ove godine planiramo vjenčanje u crkvi, nedavno je rekla Marta, dodajući: – Volim sunce i more. Poznato je da sam svake zime putovala na daleke sunčane destinacije, ali sam se zaljubila u Egipat i Dominikanu.
Kad god sam imala priliku, posjećivala sam te zemlje. Posljednjih godina, to nije bilo samo zbog užitka, već i zbog zdravlja. – Za vrijeme pandemije, ostala sam zarobljena u Dominikani, gdje sam planirala provesti tri nedelje, ali sam ostala šest mjeseci. Tada sam shvatila da ovdje trebam biti doma. Ostvarila sam tu želju i sretna sam zbog toga, jer je naš način života sada potpuno drugačiji, rekla je ona.

BONUS TEKST

Mile Kitić je jedan od najistaknutijih folk pevača na prostoru bivše Jugoslavije i šire. Rođen je 1. januara 1952. godine u selu Drenovac kod Loznice u SFRJ (Socijalistička Federativna Republika Jugoslavija), što ga čini jednim od najpoznatijih izvođača narodne muzike.

Njegova karijera obuhvata više od tri decenije i obilje hitova koji su postali klasici narodne muzike. Mile Kitić je takođe poznat po svom specifičnom glasu i interpretaciji, što ga je učinilo prepoznatljivim širom Balkana.Kitić je stekao popularnost kao član grupe “Južni vetar” koja je dominirala jugoslovenskom muzičkom scenom 1980-ih godina. Njegove pesme iz tog perioda, poput “Kilo dole, kilo gore”, postale su himne tog vremena.Među njegovim najpoznatijim pesmama su “Mogao bih te prevariti”, “Plava ciganko”, “Malo vina, malo kisele vode”, “Krcma”, “Sreco moja”, “Sve je postalo pepeo i dim”, i mnoge druge koje su osvojile srca publike.

Mile Kitić je takođe poznat po svom karakterističnom nastupu i energiji na sceni. Njegovi koncerti privlače hiljade fanova, a njegova harizma i prisustvo na bini su nezaboravni.Pored bogate muzičke karijere, Kitić je poznat i po svom mirnom privatnom životu. Dugo godina je u braku sa koleginicom Martom Savić, s kojom ima ćerku Elenu, koja se takođe bavi muzikom.Mile Kitić je ostavio dubok trag u jugoslovenskoj i balkanskoj muzici, i njegove pesme i dalje se rado slušaju i pevaju širom regiona. On ostaje jedan od najvoljenijih i najcenjenijih izvođača narodne muzike na prostoru bivše Jugoslavije.