Ponovo se javlja zabrinutost u vezi sa dobrobiti Vladimira Putina, jer nedavni video koji snima njegov susret sa Kim Džong Unom otkriva uznemirujući obrazac stalnog trzanja nogu, što ukazuje na nemogućnost da kontroliše svoje pokrete.

Činilo se da je predsjednik Ruske Federacije postao nemiran tokom njihovog dugotrajnog samita održanog na kosmodromu Vostochny, koji se nalazi na dalekom istoku Rusije. Dok je razgovarao sa Kimom, Putin je pokazao neobično ponašanje stiskanja prstiju i više puta pomerajući levu nogu, što je izazvalo glasine i spekulacije o neotkrivenim zdravstvenim problemima sa kojima se možda suočava.

U stvari, tokom prošle godine pojavile su se različite fotografije koje prikazuju Putina kako se čvrsto drži za stolove ili stolice, što je dodatno podstaklo pretpostavke da bi se mogao boriti s izazovima terminalnog raka ili Parkinsonove bolesti. Uprkos tvrdnjama izrečenim prošle godine da predsednik možda ima rani početak Parkinsonove bolesti, neurološko stanje koje karakterišu nevoljni pokreti, Kremlj je odlučno demantovao ove izveštaje. Štaviše, bilo je nekoliko slučajeva u kojima je Putin viđen sa natečenim licem, za koje se kaže da je potencijalna nuspojava steroidne terapije koja se koristi za lečenje raka pankreasa. Osim toga, postojale su uporne glasine koje sugeriraju da Putin koristi tjelesnog dvojnika za određene javne nastupe.

Jedan poseban događaj u novembru, tokom sastanka sa kazahstanskim predsjednikom Kasim-Jomartom Tokajevim,  Zanimljivo je da je tokom nedavnog sastanka sa sjevernokorejskim liderom Kim Jong Unom, ovaj potonji izrazio podršku ruskoj “pravednoj borbi”, razvoju događaja koji je izazvao zabrinutost Sjedinjenih Država u vezi sa potencijalnim snabdijevanjem municijom koja bi pomogla umiješanosti Moskve u ukrajinski sukob.