Prisustvo Dragane Katić na našim ekranima je zauzelo publiku svojom elegancijom i preplavljenom pozitivnom energijom. Međutim, iza blistavog osmeha koji pokazuje na sceni, Draganin život nije nimalo lak.

Kao samohrana majka, hrabro je odgajala svoje blizance u skromnom stanu koji se nalazi u naselju Karaburma, svjedočeći kako rastu od djetinjstva do mladosti u okviru skromnog doma. Taman kada se činilo da se život okreće nabolje, dogodila se tragedija jer se njena voljena majka teško razboljela. Uprkos Draganinom prvobitnom olakšanju kada je njena majka uspešno prošla lečenje, četiri godine kasnije dogodio se srceparajući recidiv.

Poražavajuća vest o narušenom zdravlju njene majke Dragana je stigla na dan koji je namenjen radosnom slavlju – 25. decembra. Nažalost, ovo nije bila jedina nesreća koja je zadesila njenu porodicu, jer je istog dana njen otac doživeo moždani udar, ostavljajući samo godinu dana razlike između ova dva poražavajuća događaja. Noćna mora je počela kada je Dragana svoju priču podelila u emisiji „Na terapiji kod Slavice Đukić Dejanović“. Otvorila je o ogromnom uticaju bolesti njene majke na nju i uronila u zamršene detalje kasnije borbe sa kojom su se suočili. U tom trenutku svog života Dragana je bila zatrpana obavezama.

Ne samo da su se njena djeca spremala za srednju školu, već je dobila i uznemirujuću vijest od doktora da njena majka treba da prođe još jednu rundu hemoterapije. Ovo otkriće je dovelo Draganu u stanje unutrašnjeg sukoba, kao da je ušla u bitku protiv sebe. Očajna za vodstvom, potražila je pomoć neuropsihijatra, izlivši srce i objasnivši užasne okolnosti u kojima se našla. Jasno je stavila do znanja da dugotrajna terapija nije održiva opcija zbog njenog prepunog rasporeda i hitno joj je potrebna brzo rješenje.