Muzičko natjecanje poznato kao “Beovizija” od svog osnivanja 2003. svake je godine zaduženo za izbor pjesme koja će s ponosom predstavljati našu zemlju na Euroviziji. Tokom ovog natjecanja predstavljeno je nekoliko pjesama koje su stekle ogromnu popularnost, uprkos tome što nisu službeno proglašene pobjednicima a među njima se našla i jedna pjesma koja se istaknula kao oličenje raskoši u sferi pop glazbe.

Ova pjesma podigla je pjevačicu do neviđenih visina slave, dok je istovremeno generirala nevjerojatan povrat ulaganja, premašujući deseterostruko iznos koji je prvobitno uložen u njegovu proizvodnju. Ana Nikolić je pjesmu “Romale, Romali” nabavila od Kikija Lesendrića, pjevača grupe “Piloti”, za vrtoglavu sumu od 30.000 eura. Ova pjesma, poznata po živahnom tempu, zaraznom tekstu i Aninoj dinamičnoj izvedbi, postala je golemi hit koji je i dan danas neizostavni dio zabava. Priča se da je Ana od uspjeha “Romale, Romali” zaradila oko 300.000 eura.

Unatoč tome, Flamingos i Luis su te godine predstavljali svoju zemlju na Euroviziji s pjesmom “Crazy Summer Dance”, dok je Anina vrlo uspješna pjesma osigurala respektabilno četvrto mjesto. U tekućoj godini „Orlovo gnezdo“ izdvaja se kao osebujna i veoma favorizovana pesma Beovizije. U proteklih nekoliko godina Ana Nikolić doživjela je nevjerojatnu transformaciju, uvelike odudarajući od mlade žene kakvu smo nekad poznavali. Kako vrijeme prolazi, pitanje upotrebe opijata u našoj industriji zabave sve se češće pominje. Važno je napomenuti da je Ana Nikolić renomirana pop zvijezda iz Srbije i naširoko se smatra jednim od najuspješnijih vokala u regiji. Tijekom svoje slavne karijere dosljedno je birala iznimne pjesme, međutim, napravila je pogrešne korake u svom osobnom životu.

U Srbiji je njezin utjecaj na glazbenu scenu neosporan, budući da se njezin opsežan opus sastoji od brojnih hitova s ​​vrha top lista. Početni retci njezine biografije daju zadivljujuću sliku: Rođena 27. rujna 1978. godine u Paraćinu, Ana je odrastala uz majku Miljanu, brata Marka i oca Dušana, koji je nažalost preminuo 1998. godine od posljedica srčanog udara. Ana nikada nije osjećala grižnju savjesti prema svom ocu, a čak mu je odala počast posvetivši mu pjesmu “Da te vratim”. Odrastajući u Paraćinu, Ana je svoje formativne godine provela u rodnom gradu. Nakon završene srednje škole društveno-jezičnog smjera, odlučila se preseliti u Beograd. U glavnom gradu svoju strast prema dizajnu ostvarila je upisavši Višu politehničku školu. Godine 2000. započeo je Anin pjevački put koji je započeo nastupima na beogradskim splavovima. Inauguracijsko pojavljivanje na televiziji dogodilo se u renomiranoj emisiji “3K DUR”, gdje je svoj talent pokazala otpjevavši omiljenu pjesmu Marine Perazić “Kolačići”.

Početkom 2000-ih, Ana je boravila u Grčkoj, želeći nastaviti glazbenu karijeru. No, ljubav ju je vratila u Beograd, gdje su joj se putevi ukrstili s renomiranim hitmejkerima Aleksandrom Milićem Milijem i Marinom Tucaković. Zajedno su osmislili zadivljujuću pjesmu “January” posebno za nju, koja je Anu potaknula da sudjeluje na cijenjenom festivalu “Beovizija” 2003. godine. Sudbinom je volja, Ana je izašla kao pobjednica, zaradivši prestižnu titulu debitantice godine. Iste godine predstavila je svoj nastupni album, predstavivši se svijetu pod zadivljujućim umjetničkim imenom “Nika”, a gore spomenuti kantautorski duo ponosno je potvrdio njezin talent.

Unatoč tome što je njezino umjetničko ime brzo nestalo, Anin prvi album i danas se pamti i cijeni, budući da se njezini hitovi s tog albuma još uvijek naširoko slušaju. U pokušaju da predstavlja Srbiju na “Evroviziji”, lepa Paraćinka se 2009. godine drugi put pojavila na “Beoviziji” s pjesmom “Bili smo najljepši”, ali sreća nijednom nije bila na njenoj strani. opet. Zbog nesreće s glasovanjem, greškom je objavljeno da se Ana nije plasirala u finale. Kada je srbijanska televizija RTS pokušala ispraviti grešku, Lepa je odbila sudjelovati u finalnoj večeri. I ne samo to, čak je pokrenula i sudski postupak protiv RTS-a zbog propusta i izašla kao pobjednik u sporu.