Lea Kiš je popularna srpska  voditeljica koja odiše pozitivnošću i vedrinom. Njen blistavi osmeh odraz je njenog sretnog privatnog života, koji deli sa suprugom Momčilom Jokićem. Njihova ljubavna priča je jedinstvena po tome što su se slučajno sreli u liftu i odlučili da se venčaju nakon samo sedam dana zabavljanja.

 

 

Njihova trajna veza je dokaz njihove odluke. Lea priznaje da je u početku bila zastrašena Momčilovim dobrim izgledom i njegovim nepoznatim ponašanjem. Međutim, ubrzo je otkrila da on posjeduje rijetke kvalitete kao što su izuzetno obrazovanje, analitičko razmišljanje i duhovitost. Ovo su osobine koje se ne nalaze često kod većine ljudi koje je Lea upoznala. Momčilo, koji je nekada bio novinar, a sada je profesor na jednom beogradskom univerzitetu, više voli da živi privatnim životom. Jednom je bio urednik Sport magazina. Sara Mia je kćerka para koji oboje dijele strast prema režiji. Lea Kiš Jokić rođena je 29. marta 1968. godine u Beču, Austrija. Srpska je TV voditeljka i doktor nauka. Nakon završene srednje turističke škole u Pančevu, diplomirala je novinarstvo na Akademiji likovnih umetnosti u Beogradu.

 

 

 

Lea je magistrirala komunikologiju i doktorirala kulturu i medije na Fakultetu dramskih umjetnosti. Ona dolazi iz porodice advokata, uključujući njenog pradedu, dedu i oca. Njen otac je bio fudbalski entuzijasta prije nego što je postao advokat, što je rezultiralo čestim promjenama prebivališta. Lea je provela dosta vremena u različitim zemljama tokom svog djetinjstva i mladosti, uključujući Kipar, Tunis, Libiju, Kuvajt i Irak, gdje su otišli dan prije početka bombardovanja. Sa 15 godina počela je karijeru radio voditelja na Radio Pančevu, a kasnije sa 18 godina radila je na Televiziji Beograd kao spiker.