Nepokolebljivo je uvjerenje Graydona Cartera, poznatog bivšeg urednika Vanity Faira, da je veza između Meghan Markle i princa Harryja predodređena da traje ne samo nekoliko desetljeća, već i značajan vremenski raspon. Carter tvrdi da je vojvotkinja od Sussexa ne samo stekla bogatstvo, široko priznanje i cijenjenu titulu kroz svoju zajednicu s princem, nego također tvrdi da je dosegla fazu u svom postojanju u kojoj ne gaji nikakve dodatne ambicije ili težnje.

Tijekom ove godine Meghan Markle se svjesno trudila održati značajnu razinu odvojenosti od nametljivog pogleda medija. Bilo je raznih pojedinaca koji su tvrdili da je njezina svrha iza ove namjerne izolacije ponovno izgraditi svoj oštećeni imidž. Uveliko se spekulira da je došla u trenutak u kojem više ne može kapitalizirati svoj status istaknute osobe kako bi ostvarila financijsku dobit kroz prikazivanje sebe kao žrtve. Poznati novinar izrazio je mišljenje da korištenje ove platforme kao sredstva za izgradnju brenda nije održiva ili učinkovita strategija.

Posljednjih godina vojvotkinja se odvažila na različite projekte, poput pisanja dječje knjige pod naslovom “On the Bench” i pokretanja vlastitog podcasta pod nazivom Archetypes. Nažalost, unatoč njezinoj predanosti, oba ova pothvata na kraju su propala. Očekuje se da će vojvotkinja ustrajati u svojoj glumačkoj karijeri, s obzirom na značajan porast gledanosti njezinih prethodnih televizijskih serija. Princ Harry i Meghan Markle, slavni par, predmet su velikog iščekivanja zbog objavljivanja sveobuhvatne biografije koja će otkriti zamršene aspekte kraljevske obitelji.

Unutar industrije zabave rašireno je nagađanje da Meghan razmišlja o potencijalnom političkom pothvatu. Kako vrijeme prolazi, fotografije sve više otkrivaju Harryjevo lice ispunjeno kombinacijom tuge i nezadovoljstva dok se bori s nepoznatošću svog novopronađenog života s druge strane Atlantika.