Indira Radić, poznata folk pevačica, rođena je u malom i pitoresknom mestu Dragalovci, smještenom u blizini Doboja u Bosni i Hercegovini. Odrastala je u porodičnoj kući uz roditelje, gde je provela svoje najmlađe dane sve do završetka srednje medicinske škole. Nakon toga, Indira se preselila u Zagreb, gdje je započela svoju karijeru i zaposlila se u bolnici. Iako je živjela udaljeno od rodne kuće, redovno je posećivala svoje roditelje.

  • Nakon što je njen otac Živko preminuo, rodna kuća Indire Radić postala je zapuštena. Pevačica, suočena s tugom i gubitkom, gotovo da više ne posećuje Dragalovce, izbjegavajući bolne uspomene. Ova skromna kuća sada je napuštena, jer je Indira očigledno više ne održava.

Meštani Dragalovaca, u emisiji “Metar mog sela”, iznose da je Indira, nakon očeve smrti, pokušala prodati kuću, ali bez uspeha. Možda je to zbog visoke cene koju je postavila ili zbog nezainteresovanosti kupaca zbog lokacije. Jedan od njenih rođaka, koji živi u mestu odakle je Indira potekla, izjavio je za “Kurir” da se većina ljudi iselila iz sela te da Indira nema često posete.

Stric Indire Radić izjavio je da ona već dugi niz godina nije u kontaktu s njima, te da posljednji put kada su je vidjeli bilo je nakon očeve sahrane. Nakon toga, prestala je dolaziti i gubila se svaka veza s rodbinom. Sada je kuća i dvorište zanemareno, a Indira više nije viđena u svom rodnom mjestu, što je ostavilo trag na zajednicu koja ju je nekad voljela i podržavala.

Indira Radić je rođena 14. juna 1966. godine u selu Dragalovci, blizu Doboja u Bosni i Hercegovini. Odrasla je kao treće od četvoro dece u skromnoj porodici. Tokom detinjstva, pokazivala je interesovanje za muziku i pevanje, a već u ranoj mladosti počela je da se ističe svojim izuzetnim vokalom.

  • Njena karijera započela je kada je Indira, sa svega 17 godina, odlučila da se prijavi na lokalnom muzičkom takmičenju. Njeno harizmatično izvođenje privuklo je pažnju publike i žirija, što joj je otvorilo vrata ka profesionalnom muzičkom svetu. Nakon ovog nastupa, Indira je nastavila da razvija svoj talenat i ubrzo postala prepoznatljivo ime na muzičkoj sceni.

Prvi album Indira je izdala 1983. godine, a već sa svojim prvim singlovima privukla je veliku pažnju publike. Njeni tekstovi i melodične pesme osvojile su srca mnogih širom bivše Jugoslavije. Tokom sledećih godina, Indira je postala jedna od najpoznatijih i najuspešnijih pevačica na Balkanu. Pored muzike, Indira je aktivno učestvovala u humanitarnim akcijama i društvenim događajima. Bila je poznata po svom angažmanu u borbi za prava žena i podršci marginalizovanim grupama u društvu.

Indira je takođe poznata i po svom izgledu. Kroz godine, njen stil se razvijao, od klasičnog i elegantnog do modernog i provokativnog, ali uvek sa dozom sofisticiranosti koja je odražavala njen karakter.  Iako je karijera Indire Radić obeležena uspesima i priznanjima, kao i svakoj umetnici, njen život je imao i svoje izazove. Njeno detinjstvo i odrastanje u ruralnoj sredini, kao i lične tragedije, ostavili su dubok trag na nju i njenu muziku.

Danas, Indira Radić ostaje važna figura na muzičkoj sceni Balkana, sa trajnim uticajem na generacije koje su odrasle uz njene pesme. Njena muzika i dalje inspiriše i dotiče srca mnogih širom regiona.