Jelena Đoković, supruga najuspješnijeg tenisera na svijetu Novaka Đokovića, često je predmet interesovanja medija. Mnogo toga nije poznato o njoj, posebno što se tiče njezinog života prije nego što je postala supruga našeg vrhunskog asa. No, malo ko zna da ima rođenu sestru koja izuzetno podsjeća na nju. Njezino ime je Marija, starija je od Jelene dva cijela ljeta.

Iako Marija ne voli biti u centru pažnje javnosti i ne pojavljuje se često na društvenim mrežama zajedno sa sestrom, ona je velika podrška u svemu što radi. Prije nekoliko godina viđena je na tribinama US Opena u društvu sestre, srčano bodreći zeta Novaka. Marija je već nekoliko godina u braku sa Budimirom Jovkovićem.

Pogled na njezine fotografije na društvenim mrežama jasno pokazuje da i ona uživa u prirodi poput sestre. Voli putovati i istraživati nova mjesta. Osim toga, Marija se amaterski bavi umjetničkom fotografijom, pokazujući svoju kreativnu stranu.

Ono što Mariju čini posebno ponosnom jest odličan odnos koji dijeli sa svojom sestrom Jelenom Đoković. Njihovo čvrsto prijateljstvo i podrška jedna drugoj očigledni su, a ne čudi što provode puno vremena zajedno, podržavajući se u svim životnim poduhvatima.Ono što Mariju najviše ispunjava ponosom je njena bliska veza sa sestrom Jelenom. Njih dvije se odlično slažu i često provode vrijeme zajedno, pružajući si međusobnu podršku i bodreći se u svim životnim situacijama. Njihov odnos je snažan temelj njihove obitelji i prijateljstva te je jasno koliko su važne jedna drugoj.

BONUS TEKST

Jelena Đoković, supruga najboljeg svjetskog tenisera Novaka Đokovića, nije samo partnerka slavnog sportiste, već i uspješna poduzetnica, filantropkinja i majka. Rođena je 17. lipnja 1986. godine u Beogradu, Srbija.

Od malih nogu, Jelena je pokazivala interes za sport i umjetnost. Završila je osnovno i srednje obrazovanje u Beogradu, a potom se upisala na Ekonomski fakultet Sveučilišta u Beogradu, gdje je stekla diplomu iz marketinga. Osim što je bila uspješna u školi, Jelena je također bila aktivna u različitim sportskim aktivnostima, posebno u tenisu i plesu.

Nakon završetka fakulteta, Jelena je započela karijeru u marketingu, radeći u nekoliko tvrtki u Beogradu. Međutim, njezin životni put značajno se promijenio kada je upoznala Novaka Đokovića, tada mladog teniskog talenta. Njih dvoje su se zaljubili i ubrzo nakon toga su započeli svoju romantičnu vezu.

Jelena je postala neizostavan dio Novakova života i karijere. Kroz godine, bila je njegova najveća podrška na teniskim terenima diljem svijeta, prateći ga na turnirima i pružajući mu podršku i ohrabrenje. Njihova ljubavna priča kulminirala je vjenčanjem 2014. godine, kada su izmijenili zavjete u prekrasnoj ceremoniji okruženi obitelji i prijateljima.

Kao majka dvoje djece, Stefana i Tare, Jelena je posvećena obiteljskom životu i odgajanju svoje djece u skladu s vrijednostima koje su joj važne. Osim što je posvećena obitelji, Jelena se ističe i kao filantropkinja. Kroz svoju humanitarnu organizaciju, Fondacija Novak Đoković, Jelena i Novak pružaju podršku različitim projektima koji se bave obrazovanjem, zdravljem i dobrobiti djece diljem svijeta.

Jelena Đoković nije samo supruga slavnog tenisera, već i samostalna i inspirativna žena koja svojim radom i angažmanom pozitivno utječe na druge. Njezina predanost obitelji, poslu i humanitarnom radu čini je uzorom mnogima diljem svijeta.